Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Înghețată
Înghețată

Înghețată vegană cu fructe, ușor de făcut acasă

Înghețata este unul dintre cele mai delicioase deserturi ale verii, așadar este și mai deosebit atunci când faci acasă un astfel de desert. Înghețata vegană poate fi pregătită cu aproape orice fructe pe care le aveți la îndemână, mai ales fructe de vară și fără lactate, așa cum se prepară înghețata din comerț.

Există două ingrediente de bază pentru a prepara o înghețată vegană delicioasă, iar acestea sunt bananele și laptele de cocos. Aceste două produse sunt sănătoase și foarte fresh, așa că sunt perfecte pentru a prepara un desert gustos și pe placul tuturor. Mai mult, pentru a prepara un desert 100% natural, acesta se poate realiza fără zahăr sau alți conservanți, așa cum se găsesc în magazine.

Am pregătit 3 rețete foarte simple de înghețate vegane, super delicioase, care au un aer revigorant și care sunt foarte potrivite pentru zilele călduroase.

1. Înghețată vegană cu un singur ingredient 

Pentru prepararea acestui desert este nevoie doar de banane, fiind probabil unul dintre cele mai ușoare deserturi de realizat. Este recomandat să se aleagă cele mai coapte banane pentru realizarea acestei înghețate, pentru a oferi la final un gust mai dulce desertului. Se taie bananele în bucăți mici și se pun într-o pungă de bucătărie. Apoi, acestea se pun la frigider pentru câteva ore sau chiar peste noapte.

După ce s-au răcit bananele, acestea se pun la robotul de bucătărie și se mixează până se obține o textură cremoasă. Dacă este nevoie, se poate adăuga și lapte vegetal, pentru gust sau poate pentru a se obține o textură cât mai moale. După mixarea acestor ingrediente, înghețata de banane se pune în recipentele din care se va gusta, precum boluri mici sau chiar pahare.

2. Înghețată vegană pe băț

Ingrediente

2 banane

1 ciocolată neagră

Fulgi de cocos

Nuci/Migdale/Alune (după preferință)

Și acest preparat este foarte ușor de făcut, așadar este nevoie să se rupă bananele în câte două bucăți și se pun pe bețe de înghețată. Apoi, se pun într-o pungă și se lasă la congelator peste noapte. După ce bananele s-au răcit, se topește ciocolata la abur, iar apoi bananele se trec prin ciocolată, pentru a fi total acoperite. La final, se ornează înghețata cu semințele preferate de fiecare și fulgi de cocos, iar mai apoi este gata de savurat.

3. Înghețată de banane și unt de arahide natural 

Această înghețată este la fel de ușor de preparat ca și celelate, iar dacă vă place această combinație, merită să fie încercată.

Ingrediente

2 banane congelate

1 lingura cu unt de arahide natural (100% arahide)

Putina scortisoara (optional)

Se amestecă toate produsele împreună, folosindu-se un robot de bucătărie. După ce toate sunt mixate, compoziția se lasă la frigider pentru ceva timp sau peste noapte.

Înghețată vegană cu fructe

Sursă foto: freepik.com

Aceste rețete sunt printre cele mai potrivite pentru anotimpul călduros și nu numai. Deserturile sunt cea mai bună alternativă de a atrage atenția celor dragi, așadar, cu siguranță înghețata vegana va fi o idee bună întodeauna.

Încercă și deserturi rapide pentru copii!

 

Cover - Sursă foto: freepik.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *