logo
Search
Generic filters
Exact matches only

City break – oraşe de vis

Deseori aud zicala „trăim într-o lume mică” însă adevărul e că lumea asta e suficient de mare încât să nu ne ajungă să o vedem într-o viaţă de om. Însă, mă bucur că românii au început să călătorească din ce în ce mai mult şi încet, încet renunţă la sejururi, care până acum câţiva ani erau unica vacanţă de familie a acestora. 7-10 zile de concediu în mijlocul verii, în care mergeau fie la mare, fie la munte sau cei cu mai multe posibilităţi şi eforturi financiare ieşeau pentru o săptămâna în străinătate, împlindu-şi un vis!

Acum trăim vremuri în care biletele de avion uneori costă 10 euro, mai ieftin decât o masă la un restaurant bun. De accea, cred că pentru următorii ani vacanţele tip city break vor fi noul trend în materie de călătorii. Oamenii vor realiza că nu mai trebuie să aştepte un an pentru a merge în vacanţă, că acum se pot simți bine şi în cele 2-3 zile de weekend. Un city break o să va umple de bucurie, o să va scoată din zona de confort, din rutina zilnică şi o să vă îmbogăţească sufletul cu locurile văzute şi amintirile de neuitat, trăite în diferite colţuri ale lumii.

Din România cele mai frumoase, accesibile şi apropiate oraşe pentru un city break de vis sunt:

1. Paris – pentru Turnul Eiffel, pentru Notre Dame, pentru Montmartre, pentru o cafeluţă bună într-una din cafenele cu vedere la stradă, pentru un Foie Gras, o degustare de brânzeturi şi vinuri bune! Poate o noapte de cabaret la Moulin Rouge sau un concert organizat ad hoc pe malurile Senei! Un weekend la Paris va garantează un weekend de vis.

paris_tour_eiffelSursa: Rudi1976

2. Londra – pentru Big Ben, cumpărături la Harrods şi o plimbare prin Hyde Parc. Serile petrecute cu prietenii în pub-uri şi dimineţile în care să va înfruptaţi cu poftă dintr-un mic dejun englezesc, atât de popular în Anglia.

londra-Tower-BridgeSursa: Mapics

3. Roma – pentru Colosseum, pentru Fântână Trevi, pentru Forul Român, pentru cea mai bună îngheţată din lume, pentru a gusta o porţie de paste la ele acasă şi un vin de Chianti.

roma-coliseumSursa: Pablo Boris Debat

4. Milano – dacă sunteţi dependenţe de modă şi shopping! O să va pierdeţi prin Galleria Emanuele II, prin lumea lui Guggi, Fendi, Prada şi alţi designări renumiţi la nivel mondial! O să iubiţi Milano pentru Domul impresionant de pe acoperişul căruia veţi avea o panoramă de 360 de grade asupra oraşului.

Milano-DuomoSursa: Woo Bing Siew

5. Veneţia – pentru că e unul din cele mai romantice oraşe din lume. Pentru o plimbare cu Gondola, pentru superbă piaţeta San Marco, pentru insulele Murano şi Burano, pentru cele câteva sute de podeţe şi străduţe înguste, pentru atmosfera de basm pe care doar Veneţia ţi-o poate oferi de Carnavelle (Carnavelul de la Veneţia care se ţine în fiecare an în februarie).

Italia-Venetia-canalSursa: Olgacov

6. Budapesta – pentru o croazieră romantică pe Dunăre, pentru imaginea Parlamentului luminat, pentru Grădina zoologică la care merită să va duceţi copilul, pentru Parcul de distracţii şi Circul de alături (fiindcă toate se află într-un complex imens), pentru o plimbare pe Vaci ut şi de ce nu, pentru superbul târg de Crăciun.

ungaria-budapeta-vacantaSursa foto: Viorel Dudau

7. Barcelona – pentru arhitectura extraordinară, pentru frumoasele clădiri ridicate de Gaudi ( Casa Battlo, La Pedrera, catedrala Sagrada Familia) şi neapărat pentru o plimbare prin Parcul Guell. Nu trebuie să rataţi o plimbare pe bulevardul Rambla unde zeci de statui umane o să facă spectacol pentru voi, dar şi o degustare tradiţională de tapas.

spania-La-Rambla-in-BarcelonaSursa: Harju Alexandru Cornel

Alte oraşe perfecte pentru un city break: Lisabona, Praga, Istanbul, Viena, Napoli, Amsterdam, Burgge, Bruxelles, Madrid, Munich etc.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *