logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Lucruri care îți pot tulbura somnul

Fiecare dintre noi, la un anumit moment în viață, ne confruntăm cu probleme în ceea ce privește calitatea somnului. Nu vorbim aici neapărat despre coșmaruri sau alte vise, ci mai degrabă despre oboseală, despre lipsa somnului de calitate și despre cauzele care provoacă aceste lucruri. Atunci când observi că nu te mai odihnești corespunzător noaptea, ia în calcul următoarele lucruri care s-ar putea să intervină cu somnul tău:

Prezența apneei în somn

Apneea este oprirea temporară (involuntară sau voluntară) a respirației în timpul somnului. Acest lucru se poate întâmpla mai mult decât o singură dată în timpul somnului, întrerupându-ți perioada de odihnă. Cauze pot fi greutatea excesivă, fumatul sau alcoolul.

Nu mănânci suficient

Alimentația insuficientă este un alt lucru care îți poate da senzația de oboseală și care te împiedică să ai parte de un somn de calitate. Pentru a evita acest lucru, asigură-te că ai parte de mese sănătoase începând cu micul dejun, pline de proteine și fibre.

Suferi de anemie

Anemia este una dintre principalele cauze de oboseală la femei, care poate afecta și calitatea somnului. Boala se manifestă prin incapacitatea corpului de a livra suficient oxigen către țesuturi și organe, din cauza numărului de celule roșii insuficient.

Te afectează depresia

Chiar dacă depresia pare la prima vedere o afecțiune emoțională, există multe simptome fizice ale acestei boli. Oboseala, durerile de cap și lipsa apetitului pot fi simptome ale depresiei și pot să intervină cu somnul tău. Pentru a combate depresia încearcă să faci exerciții fizice, psihoterapie și/sau apelează la medicamentație.

Consumi prea multă cafea

Deși este privită ca o băutură care oferă energie, cafeaua poate să lucreze în defavoarea organismului tău dacă o consumi în cantități prea mari. Pentru a preveni efectele negative ale cafeinei, ai grijă la cantitatea zilnică de cafea consumată. O singură ceașcă este suficientă pentru obținerea energiei de care ai nevoie.

Este posibil să suferi de diabet

În organismul oamenilor care suferă de diabet zahărul rămâne în sânge în loc să intre în celulele corpului, pentru a fi convertit în energie. Lipsa energiei duce la o oboseală anormală, care nu este eliminată prin odihnă, respectiv somn. Dacă observi aceste simptome, consultă un doctor specialist pentru a te testa de diabet.

Vezi care este semnificația animalelor în vise.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *