Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

5 cărți de dezvoltare personală pentru schimbări în viața ta

Dezvoltarea personală este un proces strategic care oferă posibilități infinite, pentru îmbunătățirea unor aspecte din viața noastră. Dacă dorim să ne schimbăm mentalitatea, unul dintre cele mai importante aspecte și avantaje pentru a face acest lucru, este modul prin care ne alegem instrumentele pe care să le folosim pentru aceste schimbări. O unealtă foarte bună pentru pași mici spre îmbunătățiri personale sunt cărțile. Pe piață se găsesc o multitudine de cărți motivaționale și psihologice, care abordează diferite subiecte, de la îmbunătățirea relațiilor cu alte persoane, carieră, familie și până la aspecte personale sau schimbări ale unor obiceiuri.

Lista cărților motivaționale este infinită și este foarte ușor să nu găsești ceea ce ți se potrivește. Așadar, am selectat pentru tine 5 cărți de dezvoltare personală, care să te ajute în procesul tău de schimbare.

1. Manifest: 7 pași pentru a-ți transforma viața

Manifestarea este un proces psihologic care are la bază legea atracției. Acest proces se axează pe exteriorizarea prin vorbe, fapte și acțiuni a gândurilor sau a sentimentelor. Autoarea Roxie Nafousi, a transpus în această carte 7 moduri prin care ne putem folosi de manifestare pentru a putea fi conștienți de viața noastră și pașii prin care ți-o poți îmbunătăți prin gânduri pozitive. Dacă te interesează acest subiect, această carte este foarte potrivită pentru conștientizarea puterii minții umane și cum prin acest proces îți poți schimba viața într-un mod pozitiv.

2. Cum să câștigi prieteni și să influențezi oameni

Scrisă de Dale Carnegie, aceasta este una dintre cele mai celebre cărți de dezvoltare personală și se axează pe îmbunătățirea relațiilor cu cei din jur. Apărută în anul 1936, a avut vânzări de peste 30 de milioane de exemplare și se bazează pe sfaturi despre cum să influențezi alte persoane, dar și cum să fii mai plăcut și să te împrietenești mai ușor cu alți oameni. Pentru a avea mai mult curaj în a începe discuții cu persoane necunoscute, sau moduri prin care să te faci ascultat, această carte este potrivită să te motiveze și să îți schimbe perspectiva asupra relațiilor interpersonale.

3. Un ceai la capătul lumii

Autorii Francesc Miralles și Angele Donate relatează în acest roman povestea reală a japonezului Yukio Shige, care a salvat de la sinucidere aproape 700 de persoane. Romanul transpune o poveste memorabilă și emoționantă, care te face să apreciezi viața și să îți dai seama care sunt cu adevărat bucuriile acesteia. Firul narațiunii este conturat detaliat, astfel te face să te simți mai aproape de personaje și de ceea ce simt, autorii reușind să formeze o introspecție și reflexie asupra valorii vieții și de ce este important să fim generoși și mai buni cu cei din jur.

4. Cele 5 limbaje ale iubirii

Având comportamente și dorințe diferite, este important să cunoaștem ceea ce își dorește partenerul nostru. Pe lângă comunicare, într-o relație, este benefic să ne dăm seama care este modul prin care partenerul nostru dorește să primească iubire. Spre exemplu, chiar dacă ție îți place să oferi cadouri și acesta este modul prin care îți exteriorizezi iubirea, poate pentru cel de lângă tine, acest lucru nu este necesar. Această carte scoate în evidență cele 5 limbaje ale iubirii și oferă sfaturi despre cum putem îmbunătăți relația de cuplu prin pași mici, dar esențiali.

5. Când corpul spune nu

Stresul ne acaparează pe majoritatea dintre noi, fiind una dintre cele mai comune probleme ale oamenilor. Când corpul spune nu incorporează povești clinice și studii specifice despre modul prin care stresul ne acaparează viața de zi cu zi, iar Gabor Mate reușește să ofere argumente clare și informații despre legătura dintre stres și boală și de ce este important să ne regăsim echilibrul în situații critice.

Cărțile selectate sunt din domenii diferite, toate având la bază dezvoltarea personală și sfaturi sau acțiuni, care să aibă un impact asupra vieții noastre.

Citește și despre cum poți călători cu bani puțini!

Cover - Sursă foto: unsplash.com/

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *