Search
Generic filters
Exact matches only

5 lucruri de care să ţii cont înaintea unui interviu

Cu siguranţă ai avut parte de cel puţin un interviu la care nu te-ai descurcat grozav. Fie că nu prea aveai habar cu ce se ocupă firma respectivă, fie că nu erai într-o stare prea bună şi nu aveai chef să enumeri cinci calităţi şi cinci defecte, rezultatul final a fost unul pe care îl aşteptai: nu ai fost selectat. Iată câteva lucruri pe care e bine să le ai în vedere înainte de a te prezenta la un interviu.

  1. Află cât mai multe detalii despre companie. Printre întrebările preferate ale intevievatorilor se numără şi „Cam care crezi că ar putea fi atribuţiile tale în cadrul companiei”? Şi dacă habar nu ai cu ce se ocupă compania şi mai ales cam ce presupune job-ul pentru care aplici, e mai bine să nu te stresezi să apari la interviu. Află din start care e viziunea companiei, ce proiecte au şi menţionează aspecte pe care le-ai aflat de pe website-ul lor sau din media. Asta demonstrează că ţi-ai dat interesul şi chiar vrei să lucrezi acolo.
  2. Îmbracă-te corespunzător. În funcţie de job-ul pentru care decizi să aplici, e important să-ţi ajustezi ţinuta. Dacă ştii că e o companie conservatoare, asigură-te că ai o ţinută office decentă. Dacă aplici la un job mai lejer, poţi opta şi pentru o ţinută office casual care să nu te facă să pari prea inabordabil.
  3. Pregăteşte-ţi întrebările. De obicei la final, vei avea ocazia să pui întrebări. Atâta timp cât nu sunt despre salariu, poţi să întrebi liniştit aspecte legate de flexibilitatea postului, ce aşteptări au de la tine, cum e să lucrezi în acea companie, etc.
  4. Învaţă să te vinzi. Practic în cadrul interviului tu îţi vinzi timpul pe o anumită sumă de bani. Trebuie să ai încredere în aptitudinile tale şi să fii pregătit să răspunzi la tot felul de întrebări. Gândeşte-te de acasă la exemple în care ai lucrat bine în echipă sau ai soluţionat un conflict.
  5. Nu te simţii intimidat. Acest aspect este foarte important deoarece poate avea efect şi asupra salariului care ţi se oferă. Trebuie să fii stăpân pe tine şi să ştii clar care sunt atuurile tale. Dacă tu crezi că eşti grozav (fără să fii arogant), atunci probabil şi intervievatorul va simţi asta.

Tu cum te pregăteşti înainte de un interviu?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *