5 moduri prin care să te antrenezi fără să simţi că faci un efort suplimentar

De multe ori, dăm vina pe lipsa de timp pentru faptul că nu facem exerciţii fizice în mod regulat. Sau că nu avem echipamentul necesar la îndemână sau că e prea devreme sau că suntem obosiţi. Găsim o mulţime de scuze ca să mai lenevim puţin dimineaţa şi uite aşa mai trece o zi fără să avem parte de exerciţiile necesare. Dar există câteva moduri prin care putem avea parte zilnic de porţia de antrenament, fără să depunem un mare efort suplimentar. Iată câteva moduri:

  1. Mergi pe jos sau cu bicicleta ori de câte ori ai ocazia. Ştiu că te grăbeşti tot timpul sau că e mult mai uşor să iei un taxi sau mijloacele de transport în comun, dar cu siguranţă de multe ori ai putea să mergi pe jos sau să foloseşti bicicleta. Nu doar că te vei relaxa mai mult, te vei bucura de vremea frumoasă de afară, dar vei arde şi o mulţime de calorii în plus.
  2. Ia pauze de exerciţii pe tot parcursul zilei. Dacă scuza ta e că nu ai 30 de minute sau mai mult ca să faci un antrenament intens, setează-ţi ceasul să sune pe tot parcursul zilei. Astfel, la fiecare oră sau două ore, poţi să iei o mică pauză de la muncă şi să faci 2-3 minute de exerciţii. Tot e mai bine de cât nimic şi încet încet organismul tău se va obişnui cu mişcarea şi va fi pregătit pentru o nouă etapă. O altă variantă e să faci exerciţii seara, de fiecare dată când te uiţi la TV şi sunt reclame în timpul filmului sau emisiunii la care te uiţi.
  3. Nu mai sta la birou. Dacă ai opţiunea să lucrezi de acasă sau într-un birou mai izolat, poţi ca în mare parte din timp să lucrezi stând în picioare. E o metodă inedită de a arde calorii, dar trebuie să ai grijă şi să nu exagerezi nici cu statul în picioare. O altă metodă ar fi să foloseşti în loc de scaun, o minge mare de pilates. În câteva luni vei avea un abdomen super lucrat.
  4. Apucă-te de un hobby care implică mişcare. Fie că e vorba de lecţii de dans, arte marţiale, căţărat sau orice altă activitate care implică şi mişcare, e recomandat să o faci, cel puţin o dată pe săptămână.
  5. Parchează maşina mai departe şi foloseşte scările. Sunt două sfaturi în unul, dar sunt din aceeaşi categorie. Mici trucuri care făcute zi de zi pot face o mare diferenţă.

Foto

Simona

Simona

Simona locuieşte în Cluj-Napoca şi lucrează în domeniul ONG. Îi place foarte mult să citească, să scrie şi să fie înconjurată de cărţi. Pe Simona o interesează tot ce ţine de dezvoltarea personală, îi plac proiectele faine, în special cele de voluntariat sau care au un impact social ridicat.