logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Beneficiile practicării unui sport

Peste tot în lume se vorbește despre beneficiile pe care le aduc exercițiile fizice asupra sănătății, aspectului fizic și a psihicului celor care nu se dau în lături de la puțină transpirație.

Sedentarismul este una dintre noile tendințe globale care pregătește terenul pentru apariția obezității, problemelor cardiovasculare sau a diabetului. Toate acestea pot fi evitate făcând mișcare cât de des posibil, chiar zilnic dacă se poate. Desigur, sportul ar trebui dublat și de o dietă corespunzătoare, însă de îndată ce te vei apuca să faci sport, dieta ta se va modifica pentru simplul fapt că acum muncești pentru a da caloriile jos, a arăta bine și a fi sănătos astfel că te vei gândi de două ori înainte să mănânci ceva cu multe calorii.

Cincisprezece minute de sport pe zi pot să vă lungească durata vieții cu trei ani. La început e greu să introduci efortul fizic în rutina ta zilnică însă de îndată ce te vei obișnui cu el, cu greu te vei putea abține să nu faci mișcare.

Poate fi văzut ca și o combinație plăcută între recreere și activitate astfel că cei care fac sport sunt mai agili, au o putere și o rezistență fizică mai mare, arată bine din punct de vedere fizic, și sunt mai activi din punct de vedere sexual, iar sănătatea nu este de obicei o problemă pentru ei.

Din punct de vedere psihic sportul te ajută să scapi de anxietate și de stres, îți sporește încrederea în propriile forțe, te ajută să devii mai organizat și mai concentrat, iar dacă îl practici în echipă atunci dezvolți abilități de lucru în echipă și de coordonare. De asemenea, vei deveni mai organizat, mai concentrat, iar calitatea vieții tale va crește și te vei simți din ce în ce mai bine.

Dacă îți schimbi numai un parametru al vieții tale cotidiene și vei începe astfel să faci mișcare fizică vei observa pe pielea ta efectele benefice ale sportului. Trebuie însă determinare la început și curaj pentru a-ți depăși limitele, iar atunci când crezi că nu mai poți să alergi încă 100 de metri, încearcă să alergi încă 150. Totul este să crezi în tine și să vrei să devii mai sănătos și de ce nu, mai arătos.

Poți deveni chiar mai deșstept atunci când practici un sport deoarece ți se dezvoltă abilități de analiză, planificare și anticipare a modului în care se va desfășura acțiunea, iar cei care se duc să facă mișcare după ce au învățat rețin mult mai bine.

Așadar ține mine că sportul înseamnă „Minte sănătoasă în corp sănătos”, tu trebuie să ai grijă de tine să rămâi motivată să faci sport, iar efortul fizic poate fi cel mai bun mijloc.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *