Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Copiii și animalele de companie

Sunt convinsă că micuții tăi te-au rugat de mai multe ori să le aduci acasă un prieten blănos sau înaripat. Dacă încă nu ai cedat, iată câteva motive pentru care îi poate fi benefic copilului tău să aibă un animăluț de companie.

Sănătate

Probabil prima ta grijă e sănătatea copilului tău. Dacă crezi că aceasta poate fi pusă în pericol de un animal de companie, te înșeli. Studii extensive arată că pisicile și câinii care sunt în jurul copilului tău, scad riscul ca acesta să dezvolte alergii, îl ajută să-și întărească sistemul imunitar cât timp acesta este încă în dezvoltare.

Un studiu din 2012 a arătat că animalele de companie, în special câinii, care sunt în preajma copiilor în primul lor an de viață, îi ajută pe cei mici și îi protejează. Se pare că bebelușii care au alături un patruped blănos, nu au dezvoltat la fel de multe infecții și probleme respiratorii ca și copii care nu au fost înconjurați de un animal de companie.

Nu în ultimul rând, animalele de companie coboară nivelul de stres pentru întreaga familie, așadar te poate ajuta și pe tine sau partenerul tău de viață să vă relaxați atunci când veniți stresați de la muncă.

Dezvoltare mentală

Când vine vorba de dezvoltarea mentală, faptul că un copil are un animal de companie lângă el poate fi benefic. Asta pentru că un câine sau o pisică îți poate ajuta copilul să își dezvolte o imagine pozitivă asupra sa, datorită faptului că animalele de companie sunt acolo pentru el, indiferent de situație. Animalele de companie au un simț dezvoltat de devotament pe care îl pot insufla și celor micuți, iar pe lângă asta, cei mici învață că nu vor fi niciodată complet singuri dacă au un animal de companie alături. Mai mult, există studii care arată animăluțele îi pot ajuta pe cei mici să dezvolte abilități academice. Spre exemplu, dacă micuțul tău are probleme cu cititul și devine complexat de asta și nu vrea să citească în fața oamenilor, poate citi cu voce tare în fața câinelui său pentru a exersa. Iar pentru că animalul nu va avea nicio reacție negativă la asta, copilul tău poate să-și îmbunătățească abilitatea de a citi, exersând cu câinele.

Pe plan social

Responsabilitatea de a îngriji un animal de companie îi poate ajuta pe cei mici să dezvolte abilități sociale și disciplină. Faptul că un câine trebuie plimbat de 2-3 ori pe zi, îi poate fi benefic copilului tău pe toate planurile. Astfel, micuțul tău poate învăța să respecte un program stabilit, să își formeze o rutină, să interacționeze social cu alți oameni și în același timp să facă mișcare fizică.

După cum vezi, beneficiile unui animal de companie sunt multe, așa că gândește-te serios la opțiunea de a adăuga un patruped blănos în familia ta.

Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *