logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum faci sport atunci când călătorești

Atunci când ai o rutină prestabilită, orice modificare îți poate aduce consecințe neplăcute, mai ales dacă vorbim de o rutină de sport. Indiferent că mergi în vacanță sau că trebuie să faci afaceri într-un alt oraș, este important să îți păstrezi antrenamentul de fitness, pentru a nu urca în greutate sau pentru a nu pierde din rezistența pe care ai acumulat-o de-a lungul timpului. În cele ce urmează, vom discuta câteva dintre problemele întâmpinate în timpul călătoriei, legate de rutina de exerciții fizice, dar vom descoperi și câteva soluții pentru acestea.

Nu ai acces la sala de sport cu care ești obișnuit

Una dintre principalele probleme de care te lovești atunci când călătorești este faptul că nu mai poți merge la sala de sport. Acest lucru este cu atât mai adevărat, cu cât multe unități de cazare care au un preț rezonabil nu au acces la o sală de sport, iar fiind într-un loc nou, nu știi care ar fi o sală de sport bună pentru tine în cele câteva zile în care ești în oraș. În acest caz, poți întreba la recepție dacă este vreo sală de sport în apropiere sau chiar să suni la câteva săli de sport. Cea de-a doua variantă ți-ar putea oferi și o reducere pentru prima dată când mergi acolo, asta dacă sala respectivă acceptă să plătești doar una sau două intrări.

Nu cunoști zona

În cazul în care ești o persoană căreia îi place să alerge, faptul că nu cunoști zona în care ești cazat, este un dezavantaj. Asta pentru că te poți pierde sau, chiar dacă ai GPS pe telefonul mobil, poți constata că există diferențe între cum arată terenul respectiv și cum părea să arate pe internet. În acest caz, cea mai sigură opțiune este să te îndrepți către un parc din apropiere. De exemplu, dacă faci un city break în Cluj și vrei să alergi cât timp ești aici, încearcă să găsești o pensiune 3 stele Cluj care să fie în apropiere de Parcul Central. Astfel, vei avea locația optimă pentru a alerga, fără să fii nevoit să te îngrijorezi de cum ajungi acolo sau cât de departe este.

Sport în camera de hotel

Indiferent de tipul de sport pe care îl practici, poți improviza o sală de sport în camera unde ești cazat, ca să nu poți oferi scuza că nu ai avut acces la o sală de sport. O funie poate deveni ușor o coardă de sărit, pentru partea de cardio (sau poți pune una cu tine, în bagaj); două sticle de 0,5 L pot deveni greutăți pentru mâini, iar marginea patului sau a biroului poate deveni un aparat care să te ajute să faci abdomene.

Prin urmare, soluții se găsesc. Așadar, data viitoare când trebuie să călătorești, încearcă să nu mai găsești motive pentru a-ți întrerupe rutina de sport, iar când te vei întoarce acasă vei observa că nu vei mai simți că ți-ai ieșit din ritm.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *