Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să îți îmbunătățești metabolismul?

metabolism

Ai în jur oameni care mănâncă mult mai des decât tine și, totuși, nu se îngrașă. Nu îți poți explica motivul pentru care se întâmplă asta și ți se pare nedrept. Secretul constă în accelerarea metabolismului, iar vestea bună este că ai la îndemână 6 sfaturi simplu de urmat în ideea de a-l îmbunătăți și, prin urmare, de a slăbi mai ușor.

  1. Pune accent pe utilizarea anumitor alimente

Pentru stimularea metabolismului te poți baza pe alimente ale căror efecte pot fi considerate cu adevărat miraculoase, precum:

  • Uleiul de nucă de cocos extravirgin: în conținutul acestui ulei intră acizi grași benefici organismului. Se consideră că stimulează metabolismul și contribuie eficient la arderea caloriilor. De asemenea, are și alte beneficii specifice pentru sănătate, ca acela de a îmbunătăți funcția tiroidiană. Îl poți utiliza la prepararea legumelor, a cărnii și a deserturilor.
  • Peștele gras: consumul de pește gras accelerează, de asemenea, metabolismul. Mai mult decât atât, se pare că organismul uman nu stochează grăsimea acestor pești. Introdu în alimentația ta ton, somon, păstrăv sau sardine – carnea acestora este bogată în Omega 3.
  • Semințele: semințele de susan, de in, de dovleac și de floarea soarelui pot înlocui cu succes ciocolata sau prăjiturelele. În plus, unele studii sugerează că semințele de dovleac ar asigura un somn odihnitor și ar îmbunătăți metabolismul. Le poți consuma ca atare sau le poți adaugă în salate.
  • Ceaiul și cafeaua: Cofeina conținută de aceste băuturi accelerează metabolismul.
  1. Consumă mai multe proteine

Un aport suplimentar de proteine de calitate te poate ajuta în menținerea masei musculare și în lupta cu un metabolism lent. Prin urmare, prin creșterea ușoară a cantității de proteine din dietă, corpul tău va pierde mai repede în greutate. Poți consuma carne slabă și pește, dar și ouă.

  1. Minimizează consumul de zaharuri

Carbohidrații (zaharurile) favorizează un metabolism mai lent și contribuie astfel la creșterea în greutate. Scăderea acestora va duce la o accelerare a metabolismului. Având în vedere ca este esențial să ai o dietă echilibrată, nu trebuie să renunți la zaharuri în totalitate, ci să elimini din regimul alimentar pastele, pâinea și cartofii, spre exemplu.

  1. Mănâncă mai des

Planificarea a 4-5 mese pe zi în cadrul cărora vei ingera cantități mici de alimente te poate ajuta mult. Acest plan va stimula metabolismul. Poți servi micul dejun, gustare, prânz, gustare, cină.

  1. Dormi suficient și bine

Un somn de proastă calitate, precum și un număr redus de ore de somn, te va afecta. Pentru stimularea metabolismului, mergi timp de 7 zile la rând, la ora 20 la culcare. Ulterior, păstrează acest obicei de a merge devreme la somn.

  1. Nu în ultimul rând, fă sport

Activitățile sportive reprezintă un mod eficient și sănătos de a accelera metabolismul. Mai mult, sportul diminuează aspectul celulitei și garantează o siluetă de invidiat. 30-45 de minute de sport, de trei ori pe săptămână, în care alternezi efortul intens cu mai multe momente „soft“ vor contribui în mod eficient la îmbunătățirea metabolismului.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *