Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să te trezeşti dimineaţa la ora dorită

dimineata

Multe persoane se confruntă cu aceeaşi problemă dimineaţa: trezitul la ora dorită sau necesară. Chiar dacă pare imposibil să te ridici din pat, cu puţină voinţă şi mici reguli poţi să te obişnuieşti destul de repede. Îţi oferim câteva sfaturi pentru ca deşteptarea să îţi pară mult mai uşoară şi să te simţi plin de energie toată ziua.

  • Găseşte un motiv bun

Dacă găseşti un motiv bun pentru care să te trezeşti dimineaţa, acest lucru îţi va părea mult mai uşor de îndeplinit. Gândeşte-te că vei câştiga timp în plus în care vei putea să citeşti, să alergi, să iei micul dejun sau să te pregăteşti liniştit pentru lucru.

  • Cu fiecare zi sau săptămână setează ceasul cu 15 minute mai devreme

Dacă obişnuieşti să te trezeşti la ora 9 chiar dacă ar trebui să te ridic din pat la ora 8 cel târziu, pune ceasul să sune cu 15 minute mai devreme faţă de ora de trezire dorită. În fiecare săptămână, setează alarma cu câte 15 minute mai devreme, astfel şi organismul tău se va obişnui mai uşor.

  • Pune-ţi ceasul deşteptător cât mai departe de tine

Seara, după ce îţi setezi alarma, pune ceasul ori într-o altă cameră, ori într-o zonă mai îndepărtată de pat, astfel încât vei fi nevoit să te ridici să opreşti alarma. O dată ce ai coborât din pat, încearcă să nu te mai pui înapoi şi apucă-te imediat să îţi îndeplineşti rutina de dimineaţă.

  • Dacă vrei să te trezeşti mai devreme, culcă-te mai devreme

Cu siguranţă, nu vei reuşi să te trezeşti mai devreme dacă nu te pui în pat mai devreme. În funcţie de persoană, corpul necesită între 6 şi 10 ore de somn. Astfel, stabileşte o oră de culcare, care să îţi permită să te odihneşti şi încearcă să nu te culci mai târziu de miezul nopţii.

  •  De îndată ce te trezeşti pune-ţi mintea la lucru

Odată trezit, gândeşte-te la lucrurile pe care trebuie să le faci şi fă o listă cu trebuire mai importante. Cu cât mintea ta funcţionează mai rapid, cu atât îţi va fi mai uşor să te dezmeticeşti şi să te apuci de rutina ta de dimineaţă.

  • Roagă un prieten să te sune

Dacă ai o cunoştinţă care se trezeşte devreme, roag-o să te sune la ora dorită. Astfel, vei începe dimineaţa cu o conversaţie plăcută şi îţi va fi mai greu să adormi la loc. Între timp ce vorbeşti la telefon, poţi să mergi să îţi pui cafeau la fiert.

  • Metode alternative

Dacă nici una dintre metodele de mai sus nu te ajută, încearcă metodele mai extreme. Cumpără-ţi un deşteptător care să aibe o alarmă de poliţie sau unul care fuge prin casă şi nu îl poţi opri doar ridicându-te din pat.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *