logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Dietă de vară împotriva razelor UV

fructe-de-vara

Razele ultraviolete sunt nocive pentru pielea noastră, de aceea încercăm din răsputeri să ne ţinem departe de radiaţii şi arsuri, mai ales vara când razele soarelui sunt mai puternice și expunerea la soare este mai ridicată. Poate nu ştiai, dar nu doar cremele sunt cele care ne protejează, ci sunt şi alimente care lucrează din interior, ne hrănesc pielea cu enzime, accelerează producerea de colagen şi antioxidanţi şi luptă cu radicalii liberi care ne dăunează pielii. Cea mai bună protecţie este să nu te expui la soare în orele de vârf, dar dacă trebuie să ieşi neapărat în orele cu soare puternic, atunci e bine să ai încorporate în dieta ta legume şi fructe care să te ajute suplimentar. Aparent, toate contribuie la starea ta de bine şi te protejează de factorii externi, însă ți-am pregătit un top cu cele mai bune 8 alimente care trebuie consumate în fiecare zi:

Roşiile

Sunt legumele cele mai bune, care luptă cel mai eficient împotriva problemelor cauzate de radiaţiile UV. Acestea reduc roşeaţa şi durerea cauzată de arsuri, hidratează pielea şi o hrănesc cu antioxidanţi.

Spanacul 

Plin de nutrienţi şi fier, spanacul este bogat şi în coenzima Q10, care acţionează ca un scut împotriva radicalilor liberi şi opreşte pătrunderea lor în celule. Dar nu doar spanacul ajută, ci şi cerealele, sâmburii, seminţele şi în special alunele.

Ciocolata 

Cu cât mai neagră, cu atât mai bine, preferabil cu cacao 80% şi chiar mai mult! Ciocolata are o concentraţie mare de flavonoide, compuși antioxidanți care ajută la protejarea pielii de arsurile solare.

Fructe de pădure

Colorate, gustoase şi protectoare, fructele de pădure ajută în lupta împotriva radicalilor liberi care îmbătrânesc pielea în timp ce cresc nivelul de producţie de colagen. O cură sănătoasă implică un shake plin de afine, zmeură, dude şi frăguţe!

Goji

Un aliment extrem de dens şi nutritiv și o sursă imensă de acizi graşi esenţiali, antioxidanţi, minerale, vitamine B şi optsprezece aminoacizi. Sunt, de asemenea, o sursă excelentă de carotenoide care servesc la protejarea celulelor de radicalii liberi care pot fi produși de către razele UV.

Portocale, cartofi dulci şi morcovi

Sunt pline cu vitamina A şi vitamina C, toate fiind folosite în industria cremelor cu SPF ridicat. Simte-te liberă să mănânci morcovi cu humus pentru o gustare delicioasă şi sănătoasă; un prânz bogat cu cartofi dulci şi grătar şi nu te simţi vinovată dacă consumi prea multe sucuri de portocale (proaspete, făcute manual)! Pielea ta o să îți mulţumească!

Peşte

Pentru sursa bogată de Omega-3 care poate fi găsită în uleiul de peşte şi care ajută la creşterea naturală de SPF în corpul tău.

Broccoli

Este o o sursă bogată de antioxidanţi puternici şi antiinflamatori. În plus, acesta conţine izotiocianat care luptă împotriva agenţilor cancerigeni care pot duce la cancer, inclusiv cancer de piele şi cancerul de sân.

Aşadar, consumă multe sucuri de fructe naturale, multe salate verzi, mult peşte, seminţe şi sâmburi şi o să ai o armură în plus, care o să te protejeze în caz că uiţi să te dai într-o zi cu crema împotriva razelor UV.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *