Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
pisica
pisica

Fericirea de a deține o pisică

Pe cât sunt de adorabile aceste mici ghemotoace de blană, prin atât de multe modalități pot să ne îmbunătățească sănătatea.

În Egiptul Antic aceste feline au avut un statut special, fiind venerate ca un simbol al lunii. Erau considerate animale protectoare, deoarece într-o societate agrară, acestea erau de mare folos proviziilor și recoltelor din magazii, alungând dăunătorii. Dar asta nu este tot. Atunci când o pisică murea, întreaga familie ținea doliu, iar animalul era mumificat și îngropat în locuri sacre.

Astăzi, pisica este unul dintre cele mai îndrăgite animale de companie și asta se datorează blândeții ei, a spiritului jucăuș, dar și a inteligenței acesteia. Dacă dețineți un astfel de animal în casă, încercați să petreceți măcar 15 minute pe zi jucându-vă cu el. Cu siguranță veți fi răsplătiți la rândul vostru cu o serie de beneficii.

Prezența unui pisici contribuie la o inimă mai sănătoasă

Conform unui studiu efectuat de Medical New Today, persoanele care dețin o pisică au cu 30% mai puține șanse să sufere un atac de cord sau un atac cerebral. Mângâiatul unei pisici are un efect de relaxare și calm interior, alungând stresul. De asemenea, atunci când mângâiați o pisică, creierul dvs. secretă serotonină și dopamină, inducând organismul într-o stare de armonie și fericire.

Torsul pisicii alungă stresul

Jean-Yves Gauchet, medic veterinar din Franța, a introdus terapia torsului pentru a veni în ajutorul persoanelor care suferă de anxietate. El este de părere că vibrațiile sonore produse de torsul pisicii au capacitatea de a liniști și de a acționa ca un medicament fără efecte secundare. Aceste frecvențe sunt transmise apoi la nivelul creierului într-o stare de bine și energie pozitivă, prin eliberarea oxitocinei, hormon al dragostei și al atașamentului.

Pisicile întăresc sistemul imunitar al copilului

Copiii care cresc într-o casă unde există aceste animale de companie au un sistem imunitar mai puternic, iar riscul de a suferi de alergii sau astm este mult mai scăzut. Însă, puțină precauție nu strică în acest caz, deoarece în unele situații, părul felinelor este extrem de periculos dacă este înghițit.

Avantajele de a avea o pisică în casă nu se limitează doar la beneficiile pe care acest „medicament viu” le are asupra sănătății noastre, dar și prin faptul că este un copil etern și îi place să fie mereu alintată și să te joci cu ea.

Liliana

Liliana

Liliana este pasionată de lectură, călătorii și marketing. Îi place să fie la curent cu tot ce mișcă în mediul online și să descopere oameni, locuri și culturi noi. A absolvit turismul la Cluj, dar viața ei profesională a luat o nouă întorsătură în urma participării la prima ediție a Online Marketing Academy by Google Romania.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *