Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
ganditor-vizual
ganditor-vizual

Gândirea vizuală (Partea II)

În primul articol am discutat despre ce înseamnă gândirea vizuală și cum se manifestă ea. Azi mergem mai departe și îți oferim câteva exerciții prin care să își dai seama dacă ești sau nu un gânditor vizual.

Cum știu dacă sunt gânditor vizual?

În mare, toată lumea are abilitatea de a gândi vizual. Însă, ești o persoană care gândește vizual, dacă ai nevoia să îți folosești imaginația pentru a-ți crea legături și a înțelege procesele de gândire. Un exercițiu bun pentru a determina dacă ești gânditor vizual sau nu este următorul: gândește-te la un eveniment din trecut. Dacă amintirea este „în ceață”, iar tu îți amintești mai degrabă emoțiile acelui eveniment ești un gânditor verbal. Dacă, în schimb, ai în cap imagini clare, puternice, ale acelui eveniment, există șanse mari să gândești vizual.

Un alt exercițiu bun este să îți analizezi biroul. Ai un birou organizat, curat și totul pare a fi la locul lui? Ești un gânditor predominant verbal. Biroul tău e dezordonat tot timpul, dar tu știi unde e fiecare obiect în parte și, mai mult, dacă cineva din exterior îl organizează, nu mai găsești nimic? S-ar putea să gândești vizual. Explicația stă în faptul că asociezi locația unui anumit obiect cu obiectele din jurul lui, iar dacă acestea sunt reorganizate, nu mai poți localiza obiectul căutat la fel de ușor.

Era tehnologiei și gândirea vizuală

Epoca digitală este un moment extrem de bun pentru cei ce gândesc vizual. Datorită dezvoltării rapide a tehnologiei, cei ce gândesc vizual pot să se exprime mult mai ușor decât în trecut. Dacă înainte aveau probleme în a exprima în cuvinte imaginile din mintea lor, acum se pot folosi de softuri pe calculator pentru a crea acele imagini și a le explica direct vizual.

Gândirea vizuală este dusă la extrem și se manifestă sub forma sinesteziei la un număr foarte mic de oameni. Sinestezia presupune împerecherea a 2 sau mai multor simțuri în diferite situații. De exemplu, există oameni care văd muzica în culori. Mai exact, ei nu doar ascultă muzica, ci efectiv văd culori în minte, reprezentative pentru notele muzicale ascultate.

Cele mai bune domenii pentru gânditorii vizuali

Un gânditor vizual va da dovadă, de cele mai multe ori, de o creativitate foarte pronunțată. Astfel că cele mai bune domenii în care pot munci cei ce gândesc în imagini sunt cele creative: arhitectură, design, publicitate etc.

Tu ce fel de gânditor ești?

Citește și Cum să optimizezi munca sub presiune?

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *