maini reci
maini reci

Idei pentru a rezolva problema mâinilor și picioarelor reci

Sunteți din acea categorie de oameni care au mâinile și picioarele reci ca gheața indiferent dacă afară este o căldură toropitoare sau ger de crapă pietrele? Ați încercat felurite metode să vă încălziți și nimic nu a dat rezultate? Ce ar fi dacă ați pune în practică și ideile următoare? Unele dintre ele sunt garantate prin studii realizate de oamenii de știință, altele trebuie puse în practică pe termen lung pentru a da rezultatele dorite. Iată care sunt acestea:

Ciocolata neagră

Aceasta are capacitatea să pună sângele în mișcare datorită antioxidanților pe care îi conține. Un studiu realizat în Italia în urmă cu trei ani pe pacienți cu probleme de circulație sanguină a relevat faptul că aceștia după ce au mâncat ciocolată neagră au avut o circulație a sângelui mai bună la nivelul mâinilor și picioarelor.

Ginkgo biloba

Suplimentele de ginkgo biloba pun în mișcare sângele din extremitățile corpului datorită unor substanțe din frunzele acestei plante. Specialiștii susțin că extractul din aceste frunze îmbunătățește circulația, atât în artere, cât și în capilare, datorită faptului că le tonifică, le dilată, eliminând riscul formării de cheaguri și reduce vâscozitatea sangvină. Trebuie precizat totuși că efectul extractului de ginkgo biloba este doar pe termen scurt, însă o cură cu suplimente de acest fel vă va ajuta și pe termen lung.

Exercițiile fizice

Un program de exerciții fizice regulate, în special cele cardio, au capacitatea să ne pună sângele în mișcare. Încercați măcar o jumătate de oră de exerciții care vă solicită în special mâinile și picioarele și, în timp, veți observa o îmbunătățire a lucrurilor.

Condimentele și mâncarea picantă

Condimentele și mâncarea iute, cum ar fi usturoiul, ceapa, piperul, chili, curry sunt excelente când vine vorba despre îmbunătățirea circulației sanguine. Mâncarea pe bază de aceste condimente ajută și la remedierea durerilor musculare după exercițiile fizice intense.

Masajul

Masajul ajută la punerea în mișcare a sângelui din mușchi. Mișcările asupra musculaturii din timpul masajului stimulează circulația sanguină, de asemenea eliberează acidul lactic din mușchi, care îmbunătățește circulația acestuia.

Hidratarea

Hidratarea este o soluție foarte bună pentru punerea sângelui în mișcare. Cu cât organismul este mai deshidratat cu atât este mai lentă circulația sanguină. De aceea, este important să respectăm recomandările medicilor de a bea 2 litri de lichide pe zi. Oriunde vă aflați, acasă, la serviciu sau la sala de sport, este indicat să aveți cu voi o sticlă cu apă.

Voi cum combateți senzația de mâini și picioare reci?