Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Hatiful
Hatiful

[Interviu] Brigitta Dachmann: „Viața e tot frumoasă, uneori doar trebuie să îți schimbi perspectiva și poate să o privești dintr-un unghi nou”

Brigitta, în viața de zi cu zi organiza evenimente educative pentru copii, asta până când s-a instaurat starea de urgență și a fost nevoită să întrerupă toată activitatea. În pandemie și-a alocat timpul unei pasiuni descoperite în urmă cu 2 ani, și anume pălăriile.

Hatiful 2
Sursa foto: Brigitta Dachmann
  1. Când ți-ai descoperit pasiunea pentru pălării?

Pasiunea pentru pălării o am din totdeauna. Port pălării și diferite accesorii pentru cap de când eram mică. Acum 2 ani am început să învăț arta pălăriilor la nivel de meserie, într-un atelier de pălării din Cluj-Napoca.

  1. Când ai purtat prima pălărie realizată de tine?

Acum 2 ani, imediat după ce am creat-o. E o toca roz, un model atipic, de care sunt foarte mandră și pe care o port cu mare drag.

  1. Ce a însemnat acest lucru pentru tine? Să-ți porți propria creație și totodată să fii admirată pentru ea?

Încredere, în primul rând pentru că simt și mi se spune că sunt apreciate creațiile mele. În al doilea rând, eu consider că pălăria în sine e un accesoriu care îți dă încredere.

Hatiful 1
Sursa foto: Brigitta Dachmann
  1. Cât de importantă este o pălărie în completarea vestimentației?

Pălăria este acel accesoriu care completează perfect orice ținută. Una simplă, minimalistă o poate scoate în evidenta, iar dacă vorbim de ținute sofisticate e touch-ul final pentru un look complet.

  1. Cât de mult durează partea de creație propriu-zisă a unei pălării?

Datorită faptului că modelarea ei trece printr-un proces destul de complex, tot procesul poate dura între 3 și 5 zile.

  1. Care consideri că este cea mai reușită pălărie creată de tine? De ce?

După fiecare pălărie pe care o termin am tendința să zic: „cred că asta este preferata mea de până acum, poate o păstrez pentru mine”. Nu știu încă de ce am sentimentul acesta, probabil mă atașez de ele în timp ce le creez iar la final mi se pare ca o să îmi fie greu să mă despart de ele. Așa că toate sunt preferatele mele 😊

Hatiful 3
Sursa foto: Brigitta Dachmann
  1. Ce efecte a avut pandemia în activitatea ta?

Una forte bună în ceea ce privește acest business. Probabil dacă nu era pandemia, rămânea la stadiul de hobby și mai dura câțiva ani să pot să aloc timp suficient ca să mă dezvolt în direcția asta.

  1. Cum te-ai adaptat la situația din piață?

Ușor, și încă sunt într-o continuă adaptare având în vedere că sunt la început de drum.

  1. Care sunt planurile de după pandemie?

Planurile mele se axează doar pe acest domeniu, am să fac tot posibilul să dezvolt Hatiful pe toate planurile posibile. Îmi doresc să ajung la târguri de fashion, să colaborez cu persoane din lumea modei, și în primul rând să mă perfecționez ca să aduc mereu ceva nou pe piață.

Hatiful 4
Sursa foto: Brigitta Dachmann
  1. Ce mesaj ai pentru oamenii care ne citesc?

În primul rând sănătate, pentru că în perioada aceasta chiar e cea mai importantă. În al doilea rând să încerce să se bucure de fiecare moment, pentru că acum toți tânjim după libertatea pe care am avut-o, și am pierdut-o, însă asta nu înseamnă că nu putem să facem lucruri pe care ni le-am dorit dar nu am avut suficient timp pentru ele înainte. Viața e tot frumoasă, uneori doar trebuie să îți schimbi perspectiva și poate să o privești dintr-un unghi nou.

Facebook: Brigitta Dachmann

Facebook: Hatiful 

Află și alte povești ale oamenilor care ne inspiră

Cover - Sursa foto: Brigitta Dachmann
Larisa Mureșan

Larisa Mureșan

Continuă să țintești tot mai sus. Cu eleganță și ambiție!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *