Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Top 10 cărţi motivaţionale (partea I)

Dacă eşti pasionat de dezvoltarea personală şi de modalităţi prin care poţi să ajungi la adevăratul tău scop în viaţă, probabil cauţi mereu lucruri care să te inspire. Fie că sunt filme, melodii, citate sau cărţi, vrei zilnic să ai parte de o doză de motivaţie în plus cu care să-ţi începi ziua. Iată topul celor mai bune cărţi motivaţionale, care cu siguranţă te vor ajuta să evoluezi şi să continui pe drumul ales.

  1. „Eficienţa în 7 trepte” de Stephen Covey. Este una din cele mai bune cărţi despre productivitate care a fost tradusă la noi şi te va învăţa cum să-ţi dezvolţi noi obiceiuri şi îţi va explica de ce aceste obiceiuri te vor face o persoană mai bună.
  2. „Cum să câştigi prieteni şi să influenţezi oameni” de Dale Carnegie. Dale este un clasic al cărţilor de dezvoltare personală şi explică modul în care trebuie să folosim relaţiile de afaceri şi pe cele personale şi dacă e bine sau nu să le amestecăm.
  3. „De la idee la bani” de Napoleon Hill. Autorul acestei cărţi a intervievat 40 de milionari în dolari, pentru a descoperi care este procesul comun care i-a dus spre succes. Apoi a cuprins în carte acest „set” de bune practici pe care oamenii de succes le au, demitizând ideea că succesul e o combinaţie între noroc şi lăcomie.
  4. „Putere nemărginită” de Anthony Robbins. Anthony e un autor motivaţional atipic. În primul rând, consideră că mintea şi corpul trebuie antrenate constant şi acest lucru trebuie privit ca o provocare de ordin tehnologic şi nu ca pe ceva ce moralul nostru ne impune să-l facem. Cu toate că părerile asupra lui sunt împărţite şi nu este plăcut de toată lumea, este considerat un speaker de succes al vremurilor noastre.
  5. “Omul devine ceea ce gândeşte” de James Allen. Majoritatea cărţilor motivaţionale te sfătuiesc să schimbi ceva imediat sau să te apuci de treabă cât mai repede. Spre deosebire de acestea, cartea lui James Allen, scrisă în 1902, pune mai mult accent pe modul în care gândurile îţi modelează personalitatea şi cum în funcţie de acea nouă personalitate vei face schimbările necesare.

Descoperă in continuare Topul celor mai citite cărți din lume sau 5 cărţi care te vor ajuta în dezvoltarea personală

Foto

Simona

Simona

Simona locuieşte în Cluj-Napoca şi lucrează în domeniul ONG. Îi place foarte mult să citească, să scrie şi să fie înconjurată de cărţi. Pe Simona o interesează tot ce ţine de dezvoltarea personală, îi plac proiectele faine, în special cele de voluntariat sau care au un impact social ridicat.

Comentarii

2 răspunsuri

  1. Am citit o parte din recomandarile facute si pot spune ca sunt foarte interesante & motivationale. Sincer sa fiu am ramas cu multe lucruri interesante pe care pot sa le pun in practica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *