logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Tratamente naturiste ușoare, pentru unghii

Fiecare femeie își dorește o manichiură impecabilă, dar acest lucru nu este posibil fără unghii sănătoase. În general, sănătatea unghiilor vine din interior, de aceea de multe ori lipsa de vitamine și minerale reflectă în starea unghiilor. Pe lângă o alimentație echilibrată, o hidratare corespunzătoare și un tratament medical recomandat de specialiști pentru carențele de minerale și vitamine, putem aplica pe unghii câteva „porțiuni” naturiste. Acestea ne vor ajuta să avem unghii frumoase și puternice.

Cum timpul este dușmanul nostru, al tuturor, vă propun câteva soluții simple de îngrijire și tratare a unghiilor. Nu trebuie să aveți unghii cu probleme pentru a aplica aceste tratamente, ele având și un rol preventiv, de menținere a sănătății acestora.

  1. Dacă ai unghiile moi și care se exfoliază ușor, încălzește câteva linguri de ulei de măsline și adaugă vitamina E uleioasă. În acest amestec, tine ungiile timp de cinci minute, apoi masează-le bine. Operațiunea se poate repeta timp de zece zile.
  2. Unghiile se pot masa în fiecare seară doar cu vitamina E uleioasă. Ai nevoie de una sau două capsule, al căror conținut îl aplici pe unghii. Nu există contraindicații privind durata tratamentului.
  3. Zeama de lămâie este excelentă pentru sănătatea unghiilor. Are capacitatea de a le întări și a le conferi o culoare sănătoasă. Ai nevoie de zeama de la o lămâie, pe care o aplici pe unghii cu ajutorul discurilor demachiante. Masează ușor unghiile, iar la finalul operațiunii ai grijă să nu îți clătești mâinile.
  4. Amestecă ulei de ricin sau de măsline cu gălbenuș de ou. Aplică compoziția obținută pe unghii, las-o să acționeze timp de zece minute, apoi clătește mâinile cu apă călduță. Tratamentul poate fi aplicat până când observi efectul dorit.
  5. Mierea și gălbenușul de ou sunt indicate tot pentru unghii moi. Cele două elemente se amestecă bine până se obține o pastă ușor de aplicat pe unghii. După zece minute, unghiile se clătesc cu apă călduță.
  6. Uleiul de argan, atât de des folosit în produsele cosmetice este perfect și pentru unghii. În amestec cu zeama de lămâie, se aplică pe unghii cu ajutorul unor discuri demachiante și se lasă să acționeze 10-15 minute.
  7. Bicarbonatul de sodiu este foarte bun pentru întărirea unghiilor. Amestecat cu apă călduță până când se obține o pasta, bicarbonatul se lasă să acționeze timp de câteva minute. Acest tratament se face o data pe săptămână.

Voi ce tratamente folosiți pentru îngrijirea și tratarea unghiilor?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *