logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Sfaturi bune pentru tratarea unghiilor casante

Unghiile casante sunt o problemă comună la multe femei pe toată durata anului, de aceea vrem să îți oferim câteva remedii care o să te ajute. Pentru început trebuie să îți examinezi des unghiile ca să observi momentul în care ele îşi schimbă grosimea. Unghiile casante sunt cele care sunt foarte subţiri şi nu prezintă rezistenţă, se exfoliază uşor şi au anumite nereguli care trebuie vindecate cât mai repede, înainte de a-ți distruge toată manichiura.

Cum să îți menţii unghiile sănătoase şi cum să eviți ruperea lor?

În primul rând, trebuie să urmezi o dietă sănătoasă şi echilibrată, pentru că unghiile reflectă în mod clar deficienţele pe care corpul tău le are. Prin urmare, o dată cu schimbarea anotimpului e important să consumi în continuare multe legume şi fructe şi să păstrezi o dietă variată şi echilibrată în vitamine, în special cele de tip B, care sunt responsabile pentru menţinerea ţesuturilor puternice şi care au grijă de unghiile tale. O altă deficienţă care conduce la ruperea unghiilor poate fi carența de fier. Aceasta se manifestă şi prin uscarea pielii şi ruperea părului, oboseală, probleme de concentrare etc. Pentru a suplimenta acest mineral, consumă periodic alimente bogate în fier.

În al doilea rând, trebuie să folosești produse cosmetice adecvate îngrijirii unghiilor. Lacul semipermanent slăbeşte unghiile, în timp ce oja normală, aplicată în două straturi va întări instant unghiile. Dacă nu îți place să te dai cu ojă colorată, poţi aplica un strat de lac transparent şi hrănitor, formulă specială care există în magazinele de frumuseţe. De asemenea, atunci când îți faci manichiura e esenţial să folosești pila doar într-o direcţie ca să nu îți deteriorezi unghiile, lucru care duce la ruperea lor.

În al treilea rând, trebuie să renunţi la obiceiurile proaste cum ar fi ronţăitul unghiilor, unul din ticurile nervoase cu care se luptă multe femei, în special în momentele când sunt stresate. Cu cât îți rozi mai mult unghiile, cu atât devin mai sensibile şi fragile, predispuse la rupere.

În al patrulea rând, folosește remedii naturale pentru a le face mai puternice. Există o serie de tratamente naturale pe care le poți face în casă, în mai puţin de 5 minute şi cu un buget redus, cum ar fi uleiul de măsline, care ajută la întărirea și hidratarea unghiilor. Acelaşi lucru se întâmplă dacă introduci o bucată de ceapă în ulei de floarea soarelui și îți lași unghiile acolo la înmuiat sau dacă îți scufunzi unghiile în ulei de ricin. Poți folosi, de asemenea, ceai de coada-calului sau ceai de păpădie care e bogat în minerale şi ajută rapid la consolidarea unghiilor.

Nu în ultimul rând, folosește măsuri de precauţie atunci când lucrezi în bucătărie, în grădina etc. Mai ales în timp ce speli vasele, pentru că apa înmoaie unghiile şi dacă le agăți puţin se rup instantaneu. Cel mai bine ar fi să îți cumperi nişte mănuşi de curățenie de bună calitate.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *