logo
Search
Generic filters
Exact matches only

5 alternative mai sănătoase pentru zahăr

Zahărul este unul dintre cele mai folosite ingrediente în bucătărie. Îl punem în cafea, în ceai, în prăjituri, ba chiar și în mâncare. Din păcate însă, acesta nu este deloc o opțiune sănătoasă pentru organismul nostru. Dacă vrei să scapi de dependența de zahăr și să devii mai sănătos, îți ofer alternativele mai sănătoase ale acestuia.

Miere

miere_37965273

Sursa foto: Nitr

Este dulce și este unul dintre cele mai sănătoase produse de origine animală existente. Beneficiile mierii se cunosc încă din antichitate așa că profită din plin de aceasta și folosește-o ori de câte ori ai nevoie de un îndulcitor.

Stevia

stevie_28022820

Sursa foto: Photowitch

Această plantă are un gust mai dulce decât zahărul așa că nu ai nevoie de o cantitate atât de mare precum la zahăr, pentru a obține gustul dulce dorit. Totodată, nu conține calorii!

Sirop de arțar

sirop-de-artar_3946174

Sursa foto: Loulouphotos

Acest îndulcitor natural este făcut din seva copacului de arțar. Este extrem de bun în îndulcirea alimentelor, însă vine cu un preț pus în calorii. Așa că folosește-l cu măsură.

Sirop de agave

sirop-de-agave_50908531

Sursa foto: Pathastings

Acesta este produs dintr-o plantă din familia cactușilor. Are un index glicemic scăzut, deci este un înlocuitor bun pentru zahăr. Totuși, conține un nivel mărișor de fructoză, așa că trebuie să îl consumi cu moderație.

Smochine

smochine_44054901

Sursa foto: Diana Vyshniakova

Aceste fructe sunt poate cea mai neconvențională metodă de a înlocui zahărul pe care ți-o propun. Include smochinele direct în preparatele dulci pe care le gătești sau caută zahăr de smochine ca înlocuitor. Vei obține un gust dulce delicios, fără să fie nevoie să te uiți atât de atent la numărul de calorii.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *