Zahărul este unul dintre cele mai folosite ingrediente în bucătărie. Îl punem în cafea, în ceai, în prăjituri, ba chiar și în mâncare. Din păcate însă, acesta nu este deloc o opțiune sănătoasă pentru organismul nostru. Dacă vrei să scapi de dependența de zahăr și să devii mai sănătos, îți ofer alternativele mai sănătoase ale acestuia.
Miere
Sursa foto: Nitr
Este dulce și este unul dintre cele mai sănătoase produse de origine animală existente. Beneficiile mierii se cunosc încă din antichitate așa că profită din plin de aceasta și folosește-o ori de câte ori ai nevoie de un îndulcitor.
Stevia
Sursa foto: Photowitch
Această plantă are un gust mai dulce decât zahărul așa că nu ai nevoie de o cantitate atât de mare precum la zahăr, pentru a obține gustul dulce dorit. Totodată, nu conține calorii!
Sirop de arțar
Sursa foto: Loulouphotos
Acest îndulcitor natural este făcut din seva copacului de arțar. Este extrem de bun în îndulcirea alimentelor, însă vine cu un preț pus în calorii. Așa că folosește-l cu măsură.
Sirop de agave
Sursa foto: Pathastings
Acesta este produs dintr-o plantă din familia cactușilor. Are un index glicemic scăzut, deci este un înlocuitor bun pentru zahăr. Totuși, conține un nivel mărișor de fructoză, așa că trebuie să îl consumi cu moderație.
Smochine
Sursa foto: Diana Vyshniakova
Aceste fructe sunt poate cea mai neconvențională metodă de a înlocui zahărul pe care ți-o propun. Include smochinele direct în preparatele dulci pe care le gătești sau caută zahăr de smochine ca înlocuitor. Vei obține un gust dulce delicios, fără să fie nevoie să te uiți atât de atent la numărul de calorii.