Micul dejun e cea mai importantă masă a zilei, deja știi asta. Însă trebuie să fii atent la ce mănânci la micul dejun ca să fii sănătos și în formă. Iată câteva alegeri pe care le poți face ca să ai un mic dejun sățios și prietenos cu sănătatea ta.
1. Încorporează alimente integrale
Mai exact, e important să incluzi în dieta ta cereale integrale și pâine din făină integrală. Produsele integrale ajută să scadă riscul de a face diabet de tip 2, un atac cerebral sau anumite tipuri de cancer. Pe lângă asta te ajută să fii sătul mai mult timp.
2. Combină carbohidrații cu proteinele
Atunci când combini carbohidrați și proteine îi oferi corpului nutrienți pentru întreaga zi. Din categoria carbohidraților fac parte pâinea și cerealele, iar din categoria proteinelor poți opta pentru lapte, iaurt, ouă, nuci sau carne macră.
3. Începe porția de „5 într-o zi”
Este recomandat să mănânci cel puțin 5 fructe și legume într-o zi și de ce să nu începi dimineața? Un pahar de suc proaspăt de portocale sau o banană este modul perfect de-a încorpora fructele în micul dejun. Cât despre legume, poți opta pentru roșii sau verdețuri pe care să le alături micului dejun.
4. Hidratează-te
Începe-ți ziua cu un pahar cu apă. Dacă crezi că nu poți bea apă imediat după ce te-ai trezit, începe cu apă cu puțină lămâie. Astfel, te asiguri că organismul tău este suficient de hidratat și începe să se purifice.
5. Încearcă să nu sari peste micul dejun
Dacă nu ai timp să iei micul dejun, nu sări peste el, mai bine ia cu tine un fruct sau ceva gătit înainte și mănâncă pe drum sau imediat ce ajungi la birou. E foarte important să mănânci în primele 2-3 ore ale zilei tale, ca să te poți bucura de beneficiile micului dejun.
Astea sunt doar 5 îndrumări de bază în ceea ce privește un mic dejun sănătos, dar nu uita că poți să te joci cu arome și texturi diferite ale alimentelor, astfel încât să faci din micul dejun o adevărată plăcere.
Citește și 5 toppinguri de pus pe pâine prăjită