Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

5 sfaturi pentru un mic dejun sănătos

Micul dejun e cea mai importantă masă a zilei, deja știi asta. Însă trebuie să fii atent la ce mănânci la micul dejun ca să fii sănătos și în formă. Iată câteva alegeri pe care le poți face ca să ai un mic dejun sățios și prietenos cu sănătatea ta.

1. Încorporează alimente integrale

Mai exact, e important să incluzi în dieta ta cereale integrale și pâine din făină integrală. Produsele integrale ajută să scadă riscul de a face diabet de tip 2, un atac cerebral sau anumite tipuri de cancer. Pe lângă asta te ajută să fii sătul mai mult timp.

2. Combină carbohidrații cu proteinele

Atunci când combini carbohidrați și proteine îi oferi corpului nutrienți pentru întreaga zi. Din categoria carbohidraților fac parte pâinea și cerealele, iar din categoria proteinelor poți opta pentru lapte, iaurt, ouă, nuci sau carne macră.

3. Începe porția de „5 într-o zi”

Este recomandat să mănânci cel puțin 5 fructe și legume într-o zi și de ce să nu începi dimineața? Un pahar de suc proaspăt de portocale sau o banană este modul perfect de-a încorpora fructele în micul dejun. Cât despre legume, poți opta pentru roșii sau verdețuri pe care să le alături micului dejun.

4. Hidratează-te

Începe-ți ziua cu un pahar cu apă. Dacă crezi că nu poți bea apă imediat după ce te-ai trezit, începe cu apă cu puțină lămâie. Astfel, te asiguri că organismul tău este suficient de hidratat și începe să se purifice.

5. Încearcă să nu sari peste micul dejun

Dacă nu ai timp să iei micul dejun, nu sări peste el, mai bine ia cu tine un fruct sau ceva gătit înainte și mănâncă pe drum sau imediat ce ajungi la birou. E foarte important să mănânci în primele 2-3 ore ale zilei tale, ca să te poți bucura de beneficiile micului dejun.

Astea sunt doar 5 îndrumări de bază în ceea ce privește un mic dejun sănătos, dar nu uita că poți să te joci cu arome și texturi diferite ale alimentelor, astfel încât să faci din micul dejun o adevărată plăcere.

Citește și 5 toppinguri de pus pe pâine prăjită

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *