Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

5 Trucuri pentru mic dejun rapid

Micul dejun făcut pe fugă poate fi un dezastru. Și ce poate fi mai neplăcut decât să mănânci un preparat care nu ți-a ieșit așa cum trebuie și să trebuiască să te întorci acasă la o bucătărie murdară pentru că nu ai mai avut suficient timp să o cureți după dezastrul de azi dimineaţă? Pentru ca situațiile astea să devină amintiri neplăcute din trecut și nimic mai mult, îți propun să încerci câteva trucuri care să te ajute să îți prepari micul dejun mai curat și mai rapid.

„Fierbe” ouăle în tava de brioșe

oua fierte

Sursa foto: Do You Bake

De fapt nu le fierbi, le coci, însă rezultatul e exact același. Pune câte un ou în fiecare formă pentru brioșă (numărul de ouă depinde de tine) și dă tava la cuptor pentru 20-30 de minute. În timpul acesta tu poți să faci dușul de dimineață sau să te machiezi, iar pe când ești gata, va fi gata și micul tău dejun. Fără mizerie, fără efort.

Scoate oul fiert din apă cu un tel

tel cu ou

Sursa foto: Mama’s off her meds again

Dacă metoda cu tava de brioșe nu îți surâde și preferi să fierbi ouăle în mod tradițional e ok. Însă, ca să nu te mai chinui să torni apa fiartă din cratiță ca să ajungi la oul fiert fără să îl spargi, folosește-te de un tel ca să îl scoți. Spițele flexibile ale telului vor permite oului să intre între acestea și astfel scoți oul fără probleme și fără să te arzi.

Separă cerealele de „praful” de cereale

praf de cereale

Sursa foto: Trusper

Cu toții știm momentele alea când te afli la finalul unei pungi cu cereale și, pe fundul pungii, s-a adunat o cantitate măricică de cereale sfărmate până la consistența unui praf. Cred că nici ție nu îți place să mănânci acea parte, așa că te poți folosi de o strecurătoare pentru a scăpa de praful acela. Poți face „operațiunea” deasupra chiuvetei sau coșului de gunoi.

Răzuiește untul tare, ca să-l poți întinde pe pâine

unt razuit

Sursa foto: Food Hacks

Oh nu! Ai uitat aseară să scoți untul din frigider, iar acum trebuie să te chinui să întinzi pe pâinea prăjită un unt tare. Nu fă asta! În schimb, răzuiește puțin unt pe felia de pâine. Îți va fi mult mai ușor să îl întinzi pentru că, fiind mărunțit, acesta va ajunge rapid la temperatura camerei.

Folosește-te de un sandviș maker pentru a-ți face ochiuri sau clătite

clatite la sandwhich maker

Sursa foto: Galerily

Poți face mult mai multe decât simple sandvișuri în aparatele pentru sandvișuri calde. Mai exact, pune puțin unt în el și sparge oul acolo. Nu închide presa. În foarte scurt timp vei avea un ou ochi făcut la perfecție. Poți face la fel cu feliile de bacon sau chiar cu clătitele americane (aici poți închide presa).

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *