Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Alte mituri despre micul dejun

Acum ceva timp vă explicam trei mituri despre micul dejun. Ei bine, de atunci m-am confruntat cu încă câteva preconcepții despre micul dejun și cred că e timpul să le dezbatem aici. Așadar, azi aflăm cât adevăr se află în anumite fraze despre micul dejun.

Dacă bei prea multă cafea dimineața, te deshidratezi

FALS. Cafeaua conține cafeină, care este un diuretic și deci ajută la eliminarea lichidelor din organism. Însă, de obicei consumi cafeaua dizolvată sau infuzată în apă, ceea ce ajută la contrabalansarea efectelor cafeinei. Așadar poți continua liniștit să te bucuri de ceașca de cafea de dimineața, fără să te îngrijorezi că te deshidratezi. Desigur, asigură-te că nu depășești doza maximă recomandată și că bei suficientă apă pe parcursul zilei.

Micul dejun ajută la îmbunătățirea performanței mentale

ADEVĂRAT. Dacă mănânci micul dejun, creierul tău va funcționa mai eficient – este un lucru dovedit în mai multe studii pe copii și adulți. Consumul de nutrienți la micul dejun ajută la îmbunătățirea proceselor mentale și performanțelor academice. Mai exact, în funcție de ce mănânci la micul dejun poți gândi mai ușor și mai bine. Carbohidrații sunt sursa preferată de combustibil a creierului, iar micul dejun ar trebui să conțină, pe lângă altele, astfel de carbohidrați.

Toată lumea trebuie să mănânce micul dejun

FALS. Într-adevăr este recomandat să mănânci micul dejun însă dacă îl mănânci sau nu, depinde de câțiva factori precum ultima masă pe care ai avut-o înainte de a te culca, câtă energie folosești dimineața și așa mai departe. Dacă ești atlet și te pregătești pentru un eveniment sportiv, cum ar fi un maraton, atunci da – trebuie să mănânci micul dejun, pentru a-ți reface rezervele de energie. Dacă ești un om cu un nivel de activitate fizică normală spre mică, depinde de cât de mult timp a trecut de la ultima masă. Dacă ultima dată ai mâncat la cină, atunci dimineața ai în jur de 12 ore de post negru, deci trebuie să mănânci ca să îți refaci rezervele de glicogen (substanța care ajută la menținerea nivelului optim de glicemie), iar corpul îți va aminti asta prin senzația de foame. Dacă ai mâncat ultima masă pe la ora 3 noaptea, e posibil să nu îți fie foame și să mai ai încă rezerve de energie de consumat. Nu te forța să mănânci dacă nu e necesar.

În final, este important să faci așa cum simți că e bine pentru tine, cu mențiunea că trebuie să faci o distincție între ceea ce vrei să fie bine pentru tine și ceea ce este bine pentru tine.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *