Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
porumbul dulce
porumbul dulce

Beneficiile porumbului dulce pentru organism

Porumbul dulce este originar din America Centrală și se cultivă numai vara. Este diferit de porumbul tradițional pentru că din el se extrage zahăr. Acesta crește până la aproximativ 3-7 metri în înălțime.

Porumbul dulce poate fi mâncat fiert, copt sau pregătit pe grătar. Înainte de a-l cumpăra trebuie să verificați ca boabele să fie suculente, să nu aibă coajă groasă sau uscată. Dacă porumbul este vechi atunci nu este aromat și își și pierde din proprietăți.

Porumbul dulce este foarte bun pentru organism datorită multiplelor beneficii. Poate fi consumat și de cei la dietă sau de doamnele care mereu sunt îngrijorate să nu pună câteva kilograme în plus la siluetă. Conține doar 86 de calorii la 100 de grame.

Este potrivit și pentru persoanele care suferă de boala celiacă deoarece conține o cantitate mult mai redusă de gluten decât cerealele clasice, cum ar fi grâul comun, orzul sau ovăzul.

Este o sursă perfectă de fibre. De exemplu, 100 de grame de boabe de porumb dulce conțin 2 grame de fibre, adică 5% din doza zilnică recomandată de fibre. Grație fibrelor ajută la îmbunătățirea digestiei și la o bună funcționare a colonului.

Este bogat în minerale și vitamine. În 100 de grame de porumb dulce se găsește 6% din doza zilnică recomandată de vitamina A, foarte importantă pentru menținerea sănătății ochilor, pielii și membranei mucoaselor. În porumbul dulce se mai găsește o cantitate mare de vitamine din complexul B, cum ar fi tiamina, niacina, acid pantotenic, folați, riboflavină și piridoxină. Dintre mineralele pe care le putem obține din porumbul dulce sunt magneziul, fierul, manganul, zincul, seleniu, calciu și cupru.

Este foarte bun pentru menținerea sănătății inimii și pentru o bună circulație sanguină datorită vitaminei B9 (acid folic). Potrivit studiilor, cu cât consumăm mai multe alimente care au acid folic cu atât scade riscul de atac de cord.

De asemenea, conține o cantitate mare de flavonoizi și antioxidanți, foarte importanți pentru prevenirea cancerului și pentru menținerea tinereții celulelor, deci și a întregului organism.

Datorită nutrienților și substanțelor pe care le conține, porumbul dulce ajută la tratarea unor boli precum ulcerul, gastrita, afecțiuni respiratorii, reumatism, cistită, tulburări sexuale etc.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *