logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Beneficiile sucului de ghimbir dimineața asupra organismului

suc-de-ghimbir

Inițial cultivat în China, ghimbirul reprezintă una dintre cele mai sănătoase și savuroase mirodenii de pe planetă. Mirosul și gustul caracteristic, ușor înțepător, este combinația ideală pentru a ne trezi din amorțeala de dimineață.

Din punct de vedere nutritiv, ghimbirul abundă în compuși bioactivi, deținători de beneficii puternice atât pentru corpul, cât și pentru creierul nostru. Cu toate acestea, beneficiile sucului de ghimbir se revarsă cu precădere de-a lungul întregii zile, dacă este consumat dimineață. În cazul în care vrei să descoperi cu adevărat avantajele rizomului, citește în continuare și descoperă 4 dintre nenumăratele beneficii ale consumului de suc de ghimbir în fiecare dimineață.

Gingerol, o substanță cu proprietăți medicinale puternice

Ghimbirul este o plantă cu flori, ce aparține familiei Zingiberaceae. Rizomul se aseamănă foarte mult cu turmericul, cardamonul și galangalul; menționăm rizomul, deoarece el reprezintă partea subterană a tulpinii care este, frecvent, folosită drept condiment. Astfel, rizomul este cel care se numește rădăcină de ghimbir sau, pur și simplu, ghimbir.

Din punct de vedere istoric, această plantă are o poveste foarte lungă de utilizare în diferite forme de medicină tradițională sau de tip alternativ, printre care: îmbunătățirea digestiei, reducerea greței și combaterea gripei sau a răcelii sezoniere. Ghimbirul poate fi folosit proaspăt, uscat, sub formă de pudră, ulei sau suc. Deseori, însă, planta este folosită chiar în cosmetice, fiind un ingredient foarte frecvent.

Gingerolul este principalul compus bioactiv din ghimbir, responsabil pentru o mare parte din proprietățile sale medicinale, deoarece are efecte anti-inflamatorii și antioxidante puternice.

Ghimbirul poate trata multe forme de greață, în special cea de dimineață

O serie de cercetări a relatat faptul că rizomul este foarte eficient sub formă de medicament în tratarea răului de mare. De asemenea, ghimbirul previne stările de greață și de vărsături imediat după o intervenție chirurgicală sau după o ședință de chimioterapie, în cazul pacienților bolnavi cu cancer.

Ghimibrul reduce durerile musculare și inflamația

Durerile musculare induse de efortul fizic pot fi reduse cu ajutorul sucului de ghimbir în fiecare dimineață. Într-un studiu realizat pe o perioadă de 11 zile, pacienții care au consumat 2 grame de ghimbir pe zi au observat o reducere semnificativă a durerilor musculare. Bineînțeles, impactul nu apare peste noapte, însă consumat zilnic, sucul de ghimbir are proprietăți anti-inflamatorii excepționale.

Ghimbirul reduce semnificativ nivelul de zahăr din sânge și îmbunătățește factorii de risc

Într-un studiu recent din 2015, 41 de participanți cu diabet zaharat de tip 2 care au consumat 2 grame de pudră de ghimbir pe zi, au beneficiat de o reducere a zahărului din sânge cu 12%. În cadrul aceleiași cercetări, a fost îmbunătățit și markerul HbA1c (respectiv nivelul de zahăr din sânge pe termen lung), ceea ce a condus la o reducere de 10% expusă pe o perioadă de 12 săptămâni.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *