Beneficiile sucurilor de roșii și sfeclă roșie pentru micul dejun

În perioada verii, hidratarea organismului este foarte importantă. Pe tot parcursul zilei este recomandat să bem cât mai multe lichide: apă plată, freshuri, iaurturi, sucuri naturale, ceaiuri. Este bine de știut faptul că băuturile alcoolice și cafeaua nu hidratează organismul, de aceea este mai bine să le evităm mai ales în zilele caniculare.

Dimineața, pe lângă alimentele obișnuite încercați să consumați băuturi obținute din fructe și legume. Ernst Gunter, în cartea „Hrană vie. O speranță pentru fiecare” ne dă câteva idei de băuturi roșii, pe bază de roșii și sfeclă.

Beneficiile roșiilor și sfeclei roșii

Înainte de a afla cum obținem aceste băuturi, să aflăm care sunt beneficiile roșiilor și sfeclei.

Roșiile au un puternic efect antioxidant datorită conținutului de licopen. Astfel, roșiile ajută la combaterea radicalilor liberi care atacă celulele sănătoase. Aceste legume conțin vitamina A, C, E, K, magneziu, zinc, calciu, cupru, fier. Roșiile ne protejează de apariția diferitelor forme de cancer, întăresc oasele, protejează pielea de acțiunea nocivă a razelor ultraviolete, reglează nivelul glicemiei, mențin sănătatea părului și îmbunătățesc vederea.

Sfecla roșie este, de asemenea, o sursă importantă de antioxidanți. Betacianina din sfeclă contribuie la eliminarea toxinelor din organism și prevenirea apariției cancerului. Ajută la buna funcționare a bilei, previne apariția infarctului miocardic. Este o sursă importantă de vitamine și minerale.

Rețete de sucuri din sfeclă și roșii

  • 1/8 l suc de sfeclă, 1/8 l suc de roșii, 2 linguri de smântână, 1 lingură pătrunjel tocat. Se amestecă sucul de sfeclă cu cel de roșii și se toarnă în pahare. Se pune smântână și se decorează cu pătrunjel.
  • 2 dl suc de roșii, 1 dl suc de castraveți, 4 dl suc de struguri roșii, 2 linguri de smântână. Se amestecă bine toate ingredientele.
  • 3 dl suc de sfeclă, 1 banană tăiată în bucățele, 1 linguriță zeamă de lamiae, 1 lingură smântână. Se bate banana bine și se amestecă cu celelalte ingrediente.

Oricare din aceste trei variante sunt perfecte pentru a începe ziua cu o băutură hrănitoare, hidratantă și sănătoasă.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com