Biscuiții cu ovăz sunt perfecți pentru micul dejun, deoarece sunt foarte bogați în fibre și merg de minune alături de o cană de cafea, ceai sau lapte. Pe lângă faptul că sunt foarte delicioși și sănătoși, aceștia sunt și foarte ușor de preparat și nu necesită foarte multe ingrediente. Deci, să trecem la treabă!
Ingrediente:
250 g de fulgi de ovăz (jumătate măcinați în robotul de bucătărie)
200 g făină de grâu
200 g unt la temperatura camerei
200 g merișoare (se pot înlocui și cu alte fructe uscate, în funcție de preferințe sau bucățele de ciocolată)
12 linguri de zahăr
1 ou
1 linguriță de praf de copt
Opțional 1 lingură de unt de arahide
Mod de lucru:
Se pune untul împreună cu zahărul și oul în robotul de bucătărie și se mixează. În cazul în care nu aveți un robot, se pot amesteca foarte bine și cu o lingură de lemn. Se adaugă apoi merișoarele și untul de arahide. Urmează apoi bicarbonatul și treptat încorporăm și făina. La final se adaugă fulgii de ovăz astfel încât să rezulte o compoziție care se poate modela ușor.
Se ia câte o bucățică din aluat, se modelează biluțe de dimensiuni potrivite, după care le așezăm într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și le aplatizăm cu o lingură.
Se coc aproximativ 15 minute în cuptor la 1800 C până încep să se rumenească. Trebuie avut grijă pentru că se ard foarte ușor. După ce se scot din cuptor se pun pe un platou pentru a se răci.
Dacă nu se consumă imediat, se pot păstra până la 3 zile într-o cutie, într-un mediu uscat și răcoros.