Search
Generic filters
Exact matches only

Brioșe integrale cu dovlecel

Cine a spus că un mic dejun sănătos nu poate fi și extrem de gustos? Dovedim acum contrariul cu aceste brioșe cu dovlecel, perfecte pentru micul dejun! Sunt sățioase, sănătoase și numai bune de savurat la pachet!

Ingrediente:

260 g făină de grâu integrală
2 lingurițe praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1 linguriță scorțișoară
Un vârf de cuțit de sare
125 g sos de mere*
60 ml ulei de măsline extra virgin
60 ml lapte
1 banană coaptă
60 ml miere
150-200 g dovlecel ras (aproximativ un dovlecel de mărime medie)

*sosul de mere se face fierbând merele în apă și apoi decojindu-le și pisându-le.

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la foc mediu. Începe să prepari brioșele amestecând toate ingredientele pudră într-un bol. Într-un vas mai mare, amestecă sosul de măr, uleiul de măsline, laptele, mierea și banana pisată. Toarnă apoi amestecul lichid peste ingredientele pudră și amestecă până rezultă o combinație omogenă. Adaugă apoi dovlecelul ras și încorporează-l ușor în aluat.

Pregătește-ți tava de brioșe cu hârtiuțe și toarnă aluatul în ele. Ține-le la cuptor 15-20 de minute sau până când vezi că s-au înroșit. Nu fă testul cu scobitoarea pentru că interiorul brioșelor e încă moale. Dacă s-au înroșit la suprafață, scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească. Când se vor răci complet, va fi și interiorul lor complet ferm.
După preferințe, poți adăuga în aluat și fructe uscate precum stafidele, sau poți presăra nuci și alune zdrobite, înainte de a le băga la cuptor.

Citește și Brioșe sfărâmicioase cu măr

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *