În diminețile în care nu ai cheful sau energia necesară să îți începi ziua ai nevoie de un mic dejun energizant. O idee în acest sens e să îți faci rapid un bol de budincă de orez cu cocos și zmeură. Iată cum!
Ingrediente:
50 g orez brun prefiert
180 ml apă
2 linguri lapte praf
1 lingură miere
Un vârf linguriță extract de cocos
Câteva bucăți de zmeură congelate
Mod de preparare
Combină orezul prefiert și apa într-un bol termorezistent. Acoperă-l cu folie de plastic, lăsând o mică gaură de aerisire, ca aburul să poată ieși și pune-l în microunde cam 5 minute pe putere mare. Apoi redu puterea la mediu și mai gătește-l încă 3 minute. Când îl scoți din microunde, permite-i să stea câteva minute deoparte, să se înmoaie orezul. Apoi scoate folia de plastic, amestecă laptele praf în orez, împreună cu mierea și extractul de cocos, iar la final adaugă cu grijă zmeura.
Acest mic dejun delicios și rapid îți va aduce 35 g de carbohidrați și 5 g de fibră, însă doar 170 de calorii și nu are nici un pic de grăsime saturată. Perfect pentru un mic dejun sănătos, nutritiv și energizant.