Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

10 Alimente pe care să le consumi la micul dejun

Când vrei să ai un regim alimentar sănătos știi că nu e bine să sari peste micul dejun. Cele mai bune alimente la micul dejun sunt bogate în fibre și proteine. Iată care sunt alimentele pe care nu trebuie să omiți în masa de dimineață.

1. Fulgii de ovăz

Pe lângă faptul că ajută senzația de sațietate să dureze ceva mai mult, fulgii de ovăz sunt bogați în magneziu, fosfor și zinc și ajută la coborârea colesterolului. Alege să dai arome în mod natural ovăzului, adăugând fructe și miere, în loc de zahăr și îndulcitori.

2. Bananele

Superfructe bogate în vitamine, bananele sunt foarte bune pentru organism. Având un conținut mare de potasiu, bananele sunt perfecte pentru cei ce suferă de hipertensiune.

3. Pepene verde

Atunci când e în sezon, profită și consumă cât de mult pepene poți. Acest fruct bogat în apă conține și Lycopene – un antioxidant puternic ce ajută la prevenirea apariției celulelor canceroase. Pepenele verde e clasificat ca un aliment cu calorii negative, pentru că organismul consumă mai multe calorii în digestia acestuia, decât caloriile pe care le conține.

4. Semințele de in

Adăugând semințe de in în smoothie sau în bolul cu cereale vei beneficia de un aport imens de omega-3 și antioxidanți. Atenție însă, semințele de in trec prin tractul digestiv fără să fie digerate. Ca să te poți bucura de proprietățile acestora cumpără semințe măcinate sau macină-le folosind râșnița.

5. Fructele de pădure

Afine, zmeură, căpșuni sau mure sunt doar câteva dintre cele mai comune fructe de pădure. Sunt considerate superalimente datorită faptului că au un conținut ridicat de antioxidanți, fără să fie bogate în calorii.

6. Cereale integrale

Carbohidrații sunt necesari la micul dejun pentru a te energiza, însă calitatea carbohidraților pe care îi mănânci își spun cuvântul pentru sănătatea ta. Cerealele integrale sunt bogate în fibră și nutrienți care lipsesc din cerealele rafinate.

7. Iaurtul grecesc

Spre deosebire de iaurtul obișnuit, iaurtul în stil grecesc are un conținut mai ridicat de proteine. Însă indiferent de iaurtul preferat de tine, e bine să îl consumi pentru bacteriile benefice pentru organismul tău.

8. Nuci și alune

Nucile și alunele sunt bogate în grăsimi monosaturate și sunt considerate carbohidrați cu eliberare prelungită. Asta înseamnă că o mână de alune, migdale sau nuci dimineața îți va da un boost de energie ce va dura mai mult. Însă ai grijă cu aceste alimente dacă vrei să scazi în greutate – sunt bogate în calorii.

9. Ouăle

În trecut erau considerate periculoase atunci când erau consumate în cantități mai mari, datorită nivelului mare de colesterol pe care îl conțin. Cercetările actuale însă, recomandă consumul de ouă, datorită conținutului ridicat de proteine și vitamine. Dacă stai să te gândești, oul conține toți nutrienții necesari pentru a transforma o celulă, într-un pui de găină.

10. Avocado

Unul dintre cele mai cunoscute superalimente, avocado e plin de grăsimi nesaturate (bune pentru organism), potasiu și antioxidanți.

Citește și Superalimentele la micul dejun

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *