Search
Generic filters
Exact matches only

Ciuperci umplute cu ou

Pentru vegetarieni, proteinele găsite în carne trebuie înlocuite cu alte proteine, din alimentele care pot înlocui carnea. Astfel de ingrediente includ și ciupercile, care sunt deseori consumate de vegetarieni în locul cărnii. Pentru micul dejun, este foarte important ca organismul să primească și proteine odată cu carbohidrații, pentru ca organismul să aibă o sursă stabilă de energie și o senzație de sațietate care să țină până la masa de prânz. Îți propun o rețetă simplă cu ciuperci și ouă, care să aibă grijă de nevoile tale nutriționale, fără carne.

Ingrediente:

4 ciuperci portobello (ciupercile champignon, când sunt mature, deci mari)
Ulei de măsline
Sare, piper și pudră de usturoi după gust
4 ouă
2 linguri de parmezan ras
Pătrunjel mărunțit pentru garnitură

Mod de preparare:

Așa cum ziceam la început, această rețetă este una foarte simplă și extrem de rapid de făcut. Pentru început, pornește cuptorul pe partea de broiler (filamentul din partea de sus, care trimite căldura în cuptor din sus înspre bază), dacă ai, iar dacă nu, folosește focul normal. Pregătește o tavă mică cu hârtie de copt sau folie de aluminiu.

Scoate coada ciupercilor, cu grijă, și curăță-le cu un șervețel. Este recomandat să nu le speli cu apă pentru că acestea o pot absorbi și asta poate rezulta într-o textură prea moale a ciupercii. După ce le-ai curățat cât de bine poți, pulverizează ulei de măsline pe ambele părți ale ciupercii, sau unge ciuperca cu ulei, folosindu-te de o pensulă. Presară ciuperca cu sare, piper și usturoi granulat după gust, iar apoi pune-le la cuptor pentru doar 5 minute, până se frăgezesc.

Când scoți ciupercile din cuptor, schimbă focul cuptorului, de pe broiler (din partea de sus a cuptorului) pe focul obișnuit. Sparge câte un ou în fiecare ciupercă, folosind ciuperca ca un coș care să țină oul. Peste ou, presară parmezan și apoi dă totul înapoi la cuptor pentru încă 15 minute (sau până când albușul este coagulat complet.

Trebuie să ai grijă să nu păstrezi prea mult în cuptor ciupercile, pentru că acestea se pot înmuia, lăsând apă. Dacă asta se întâmplă însă, nu-ți fă griji, scurge lichidul din ciuperci și așează-le pe un prosop de hârtie pentru ca acesta să absoarbă cât mai mult.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *