Nu știu pentru voi cum arată o dimineață perfectă de toamnă, dar astăzi, dimineața noastră miroase a dovleac și a scorțișoară.
O dată ce s-a schimbat și anotimpul încercăm să aducem aromele de toamnă și în casa noastră. A ce miroase toamna? Poate cei mai mulți dintre voi ar spune a gutui, a dovleac, a struguri și a must proaspăt stors.
Pentru fiecare dintre noi toamna are vraja ei, iar pentru că zilele mai reci încep să-și facă simțită prezența, începem să petrecem mai mult timp în casă. Și pentru că aromele toamnei sunt și cele mai intense, trebuie să profităm din belșug de toate darurile pe care ni le oferă. Și cum am putea surprinde mai bine aceste parfumuri decât printr-o rețetă de clătite cu dovleac?
Ingrediente:
- 1 ½ căni de lapte
- 225 g de piure de dovleac (care se prepară din dovleac copt la cuptor aprox. 60 minute, după care se curăță pulpa și se mixează la blender sau la robotul de bucătărie până rezultă o pastă)
- 1 ou
- 2 linguri de ulei vegetal
- 2 linguri de oțet
- 2 căni de făină
- 3 linguri de zahăr brun
- 2 lingurițe de praf de copt
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță ienibahar
- 1 linguriță de scorțișoară
- 1 jumătate de linguriță de ghimbir pudră
- 1 jumătate de linguriță de sare
Cum se prepară:
Într-un bol se amestecă împreună laptele, piureul de dovleac, oul și uleiul vegetal. După ce omogenizăm bine compoziția adăugăm făina, praful de copt, și bicarbonatul stins cu oțet. Omogenizăm din nou și adăugăm și condimentele: ienibaharul, scorțișoara, ghimbirul și sarea.
Într-o tigaie, punem câteva picături de ulei și o punem la încins. Cu o lingură, luam din compoziție, întindem aluatul în tigaie și coacem pe ambele părți.
Aceste clătite cu dovleac se pot servi ca atare, cu miere sau sirop de arțar, și bineînțeles, alături de ceaiul sau cafeluța preferată.