logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Clătite pufoase în stil japonez

clatite japoneze

Pentru un mic dejun cu adevărat delicios, vă recomandăm clătitele japoneze. Acestea sunt de două ori mai pufoase decât cele americane și fac din orice mic dejun un adevărat deliciu!

Ingrediente:

2 ouă mari
225 g de făină
180 g de lapte bătut
50 g de zahăr
o jumătate de linguriță de vanilie
o linguriță praf de copt
un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu
un praf de sare
2 linguri de ulei vegetal

Mod de preparare:

Într-un blender se adaugă ouăle, laptele bătut, zahărul, vanilia și sarea. Se amestecă la cea mai mică viteză câteva secunde pentru a se omogeniza. Apoi, se adaugă făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Mai amestecăm alte 15 – 20 de secunde până când aluatul este perfect uniform.

Se încălzește o tigaie de clătite la foc mic-mediu, apoi se ia un inel de metal pentru tăiat prăjiturele, se unge cu o pensulă cu ulei și se pune în mijlocul tigăii. Se încălzește și acesta pentru câteva minute, iar apoi, cu un polonic se toarnă până la jumătatea acestuia din aluatul de clătite. Aveți grijă să nu puneți mai mult de jumătate, deoarece în timpul coacerii clătitele își dor dubla volumul.

Coaceți clătitele câteva minute până când vedeți că deasupra se formează niște bule de aer. Cu o spatulă, întoarceți cu grijă clătita și pe cealaltă parte și mai coaceți alte 2 – 3 minute până când începe să capete o culoare aurie spre maroniu.

La fel ca și clătitele americane se pot servi cu diverse sosuri, creme sau fructe. Japonezii le servesc însă cu puțin unt și sirop de arțar, ar merg de minune și alături de un pahar cu lapte rece sau un iaurt!

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.