logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Sos de vanilie cu unt pentru clătitele americane

clatite americane cu sos de vanilie

Dacă și voi adorați clătitele americane, atunci acest sos de vanilie cu unt este alegerea perfectă pentru un plus de savoare!

Aceste clătite pufoase sunt foarte ușor de preparat, astfel că nu îți trebuie mai mult de 20 de minute dimineața pentru a pregăti o gustare dulce. Există foarte multe opțiuni de servire, cu miere, sirop de arțar, iaurt, fructe proaspete sau confiate, diverse creme, înghețată, dar vrem să-ți propunem și o rețetă foarte gustoasă pe bază de vanilie.

Ingrediente:

220 g unt
125 g zahăr brun
360 ml de smântână pentru gătit
1 lingură de sirop de porumb
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
2 linguri de vanilie

Mod de preparare:

Într-o cratiță de dimensiuni medii se pune untul, zahărul brun, smântâna pentru gătit și siropul de porumb. Se pune la foc mediu și se amestecă în continuu pentru a se topi untul și a se amesteca cu restul ingredientelor.

După ce s-a topit, aducem compoziția la punctul de fierbere, iar după ce începe să dea în clocot, mai fierbem 5 minute și luăm de pe foc.

Stingem apoi bicarbonatul de sodiu și-l adăugăm apoi peste întreaga compoziție, amestecând bine. La final adăugăm și vanilia și omogenizăm întregul sos.

Savurați-l împreună cu clătitele preferate! Puteți să-l combinați și cu diverse fructe, iar restul se poate păstra în frigider până la următoarea porție. Un mic dejun aromat să aveți!

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.