logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Coșulețe de șuncă umplute cu quinoa și legume

Micul dejun trebuie să fie suficient de consistent încât să îți ofere energia de care ai nevoie pe parcursul zilei și în același timp să te țină sătul până la ora amiezii. Însă asta nu înseamnă că trebuie să consumi aceleași alimente în fiecare zi. Ca să mai ieși puțin din monotonia rețetelor de mic dejun, îți propun o rețetă de coșulețe din șuncă de curcan, umplute cu quinoa și legume.

Ingrediente:

12 felii de șuncă de curcan (de grosime medie)
90 g quinoa gătită
100 g dovlecel galben, tăiat cubulețe
100 g zuchinni, tăiat cubulețe
16 roșii cherry, tăiate în sferturi
1 lingură de șarlote mărunțite
O jumătate linguriță busuioc uscat
O jumătate linguriță cimbru uscat
Sucul de la o jumătate de lămâie
1 lingură semințe de in (lăsate la înmuiat în 3 linguri de apă, pentru cam 10 minute)
Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Înainte să începi să pregătești efectiv coșulețele, asigură-te că pornești cuptorul, pentru ca acesta să se preîncălzească.

Pune dovlecelul tăiat cubulețe împreună cu roșiile, șarlotele, quinoa și condimentele într-un bol și amestecă-le până când se combină uniform. Plasează vasul în care ai făcut amestecul în frigider pentru un moment. Între timp unge tava de brioșe cu puțin ulei și apoi pune câte o felie de șuncă de curcan în fiecare formă, astfel încât să formeze coșulețul. Scoate din frigider amestecul și pune cu lingura în fiecare coșuleț de șuncă, însă ai grijă să nu pui prea mult. Pune totul la cuptor în jur de 10 sau 15 minute sau până când șunca de curcan începe să devină maronie. Scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească, ca apoi să te poți bucura de ele.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *