logo
Search
Generic filters
Exact matches only

De ce uleiul de măsline extravirgin e mai bun decât cel pur

uleiul de măsline

Tot mai multe persoane sunt preocupate de stilul de viață, au grijă ce mănâncă, fac sport și încearcă pe cât posibil să reducă nivelul de stres. Oamenii secolului XXI își doresc o viață sănătoasă și acest lucru se poate obține cu hrană de calitate, mișcare, odihnă suficientă și stres cât mai puțin.

Prăjelile ies din calcul pentru cei preocupați de o alimentație sănătoasă. Tocmai de aceea, majoritatea se orientează spre uleiul de măsline, care este cel mai cunoscut și cu un gust plăcut. Partea dificilă vine atunci când trebuie să aleagă între tipurile de ulei de măsline de pe rafturile supermarketurilor. În general, se comercializează patru tipuri de ulei de măsline: pur, virgin, extravirgin și presat la rece.

Uleiul de măsline pur este procesat chimic (rafinat) și filtrat. Este la fel ca uleiul de floarea soarelui rafinat, deci nu câștigați mare lucru dacă îl alegeți pe acesta. Este cel mai prost din punct de vedere calitativ dintre cele patru tipuri de ulei de măsline. În recunoașteți după aspectul transparent – gălbui, are foarte puține măsline în compoziție și nu are acel gust amărui, specific uleiului de măsline.

Uleiul de măsline virgin este acel ulei care nu a fost rafinat. Aceasta este singura diferență dintre uleiul de măsline pur și uleiul de măsline virgin.

Uleiul de măsline extravirgin este de calitatea superioară și se obține din prima presare a măslinelor. Dacă doriți un ulei bun, alegeți întotdeauna acest tip chiar dacă este mai scump. Este considerat extravirgin deoarece nu conține aditivi, nu este tratat chimic și nu este rafinat. De asemenea, conține sub 1% acid oleic, ceea ce îi conferă o culoare galben-verzuie. Gustul său este mai pronunțat decât al celorlalte tipuri inferioare.

Uleiul de măsline presat la rece este gros, asemenea unei paste și după cum o spune și numele său este obținut prin presare la rece. Acesta din urmă se găsește mai rar în supermarketuri, de obicei poate fi cumpărat din magazine naturiste.

Evident, cea mai bună alegere atunci când mergeți la cumpărături este uleiul de măsline  extravirgin. Se recomandă consumul a 30-40 ml de ulei de măsline pe zi, adică undeva la 2-3 linguri.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *