Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Este absolut evident că fiecare masă este extrem de importantă, de aceea nutriționiștii ne recomandă să nu sărim nici una din cele 3 mese. Ei bine, dintre aceste 3 mese, există una care este cea mai importantă, chiar dacă nu se consumă o cantitate mare de mâncare. Mai exact este vorba despre micul dejun. Chiar dacă suntem somnoroși, nu trebuie să omitem această masă, ea este foarte importantă pentru buna funcționare a organismului nostru.

1. De ce este atât de important micul dejun

Trebuie subliniat faptul că micul dejun este prima masă care o servim, iar această masă ne dă energia de care avem nevoie pe tot parcursul zilei. De asemenea, masa de dimineață crește metabolismul. Medicii nutriționiști sunt de părere că persoanele care servesc micul dejun au o rată metabolică de 3 sau 4 ori mai mare.

2. Alimentele recomandate pentru masa de dimineață

În cadrul micului dejun, se recomandă evitarea consumării alimentelor grele pentru stomac și ficat (carnea de porc sau orice alte alimente bogate în grăsimi). În schimb, este bine să consumăm cât mai multe produse care conțin fibre alimentare (fulgi de ovăz, ouă, iaurt, fucte și legume proaspete, cerealele integrale, unt sau diferite salate). Toate aceste alimente ne asigură o sănătate de invidiat și o zi plină de energie.

3. Avantajele micului dejun

S-a demonstrat medical că persoanale care nu sar peste masă de dimineață sunt mai puțin predispuse la obezitate. Totodată, cei care nu omit această masă importantă dau un randament mult mai bun în cadrul locului de muncă.

4. Cum trebuie servit micul dejun

Este recomandat că dimineața să ne trezim cu aproximativ o oră mai repede pentru a ne putea face rutina și pentru a putea să luăm masa de dimineață în liniște. În nici un caz micul dejun nu se va servi în grabă.  Este foarte bine dacă în fiecare dimineață avem un program fix pentru micul dejun. Acest lucru este valabil și pentru celelalte mese.

Trebuie să ținem cont de sfaturile prezentate mai sus și să avem în vedere că această masă ne va face ziua mult mai bună. Chiar dacă micul dejun este extrem de important, asta nu înseamnă că mesele de prânz și cină sunt mai puțin importante.

Află mai multe despre Beneficiile consumului unui mic dejun bogat în proteine

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Marius

Marius

Marius locuiește în Cluj-Napoca și când nu scrie pe bunadimineata.ro, își urmează pasiunile îndreptate către drifturi și călătorii. Se pricepe la mașini, motiv pentru care scrie des în secțiunea Auto. Cel mai bine îl caracterizează melodia Vicii - Cheloo feat Bitză.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *