Te-ai săturat să mănânci aceleași lucruri la micul dejun și vrei să încerci ceva nou? Vin în ajutorul tău cu o rețetă de Quesadilla perfectă pentru micul dejun și foarte simplu de făcut. Totuși, dacă nu ai timp dimineața să gătești, recomand să încerci această rețetă în weekend.
Ingrediente (pentru 2 porții):
2 lipii pentru tortilla
3 felii de bacon
3 ouă
Sare și piper după gust
85 g cașcaval ras (după preferințe)
O ceapă verde tăiată rondele
Mod de preparare:
Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să prăjești feliile de bacon până devin crocante. Lasă-le apoi pe un prosop de hârtie să se răcească. Scoate grăsimea rămasă în tigaie după prăjitul baconului și fă ouăle papară în aceeași tigaie, adăugând sarea și piperul. Curăță tigaia (sau folosește o altă tigaie) și pune o picătură de ulei în ea. Pune lipia în tigaie și presar-o cu cașcavalul ras. Sfarmă baconul crocant și adaugă jumătate din el și jumătate din ouă pe lipie. Adaugă și puțină ceapă verde tăiată. Încearcă să păstrezi totul (înafară de cașcaval) pe jumătate din lipie pentru că trebuie să o împături în două. Las-o să se rumenească bine, apoi întoarce-o pe cealaltă parte.
Poți folosi și diferite sosuri precum sos de roșii sau guacamole când servești acest fel de mâncare.
Poftă bună!
Citește și 3 idei rapide pentru a consuma avocado