Sunt convinsă că de 1 mai te vei apropia de un grătar, fie că ieși doar la iarbă verde cu prietenii, sau faci o escapadă de un weekend la mare sau la munte. De-asta, ți-am pregătit o super idee de mic dejun, pe care să-l faci pe grătar. Propunerea mea combină două rețete interesante, pentru a face o masă completă și pe gustul tuturor.
Avocado cu ouă la grătar
Ai nevoie de: 1 avocado, 2 ouă, condimente (sare, piper și alte condimente preferate de tine), o roșie și un ardei iute (opțional).
Taie fructul de avocado în două și scoate sâmburele. Scobește puțin din pulpa verde, cât să faci loc oului. NU curăța avocado de coajă. Presară condimentele pe el și apoi sparge ouăle, câte unul în fiecare jumătate de avocado. Pune-le pe grătar 5-6 minute sau până albușul oului e complet făcut, iar gălbenușul este încă moale. Pune bucățile de avocado pe farfurie și presară un amestec din roșia și ardeiul tăiate mărunt.
Kebab de pâine prăjită franțuzească
Ai nevoie de: 1 franzeluță, 4 ouă, 8 felii de bacon, 350 ml de lapte bătut, 4 linguri de unt topit, 2 linguri de zahăr, o jumătate de linguriță de scorțișoară, sare după gust.
Cu o seară înainte, taie pâinea în cubulețe și pune-o pe bețele de frigărui, lăsând-o să se usuce peste noapte. Dimineața, încălzește grătarul și prăjește feliile de bacon (ai grijă la grăsimea care se scurge, poate cauza flăcări mari pe grătar – folosește o tigaie). Amestecă apoi ouăle cu laptele bătut și restul ingredientelor. Pune amestecul într-o tavă mai adâncă și pune frigăruile cu pâinea uscată în lichid. Lasă pâinea acolo cât să absoarbă puțin din amestec, dar fără să se sfărâme (nu mai mult de 5 minute). Unge o bucată de folie de aluminiu cu ulei sau grăsime și pune-o pe grătar. Pune frigăruile pe folie, lăsând distanță între ele de 2-3 cm și acoperă-le cu restul de folie. Lasă-le pe grătar (întoarce-le din când în când) până când pâinea este aurie (nu mai mult de 8 minute). Scoate frigăruile apoi pe o farfurie și sunt gata de servire!
Citește și Superalimente la micul dejun