logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Mic dejun răcoritor și sănătos

Vara, când temperaturile de afară sunt foarte ridicate încă de la primele ore ale zilei, cu toții ne dorim să mâncăm mic dejun răcoritor și sănătos. De regulă, acesta include produse proaspete și cât mai suculente, care sunt în același timp și hănitoare. Există foarte multe posibilități pentru a alcătui o asemenea masă.

1. Legume asortate cu brânză proaspătă

Întotdeauna legumele și brânza reprezintă combinația perfectă pentru un mic dejun extrem de sănătos. Pentru a ne răcorii, putem să-l asortăm cu o băutură rece și proaspătă și aici ne referim la un milkshake. Toate aceastea ne vor da o senzație de răcoare și foarte multă energie.

2. Lichidele sunt esențiale

Pe lângă faptul că ne răcoresc organismul, lichidele au meritul de a ne hidrata foarte bine. Aici ne referim la: ceaiurile reci, sucurile naturale și apă. Dacă avem nevoie de ceva mult mai rece putem adăuga câteva cuburi de gheață, însă trebuie să fim foarte atenți să nu cădeam în cealaltă extremă, deoarece există riscul să facem roșu în gât. Atenție, pentru a evita deshidratarea, este strict interzis consumul de băuturi alcoolice și băuturi carbogazoase, asta în special pe perioada verii.

3. Un mic dejun fără grăsimi

Se știe foarte bine faptul că alimentele care au un conținut bogat de grăsimi nu sunt foarte bune pentru sănătatea noastră. În acest sens se recomandă ca măcar la micul dejun să evităm aceste alimente. Putem înlocui toate aceste alimente nesănătoase cu fructe proaspete și reci. Acestea sunt extrem de sănătoase, bogate în vitamine și dau o senzație de răcoare întregului organism.

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, de aceea trebuie să fim extrem de atenți ceea ce punem în farfurie. Nu este neapărat necesar să mâncăm mult și gras dimineața. De asemenea, dacă dorim să facem față cu brio caniculei de peste zi, este recomandat ca la micul dejun să servim alimente ușoare, precum cele enumerate mai sus, care dau organismului o senzație de răcoare.

Tu cum obții un mic dejun răcoritor și sănătos?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *