logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Brazilia

mic dejun in Brazilia

Bucătăria braziliană s-a format prin fuziunea unor alimente de bază locale (precum fructele de açaí, caju, papaya ș.a.m.d.) cu influențele culinare aduse de coloniștii europeni și de africanii care s-au stabilit aici. Astfel, regăsim preparate diverse, în general variate în funcție de regiunea în care acestea sunt consumate.

Micul dejun nu face abatere de la această varietate, însă, indiferent de regiune este definit de un anumit aliment, sau mai bine zis, o băutură. Cafeaua este băutura națională a Braziliei, iar micul lor dejun se traduce mot-a-mot „cafeaua de dimineață” (café-da-manhã). Masa principală a brazilienilor e prânzul, iar micul dejun și cina sunt considerate mese mai ușoare.

Masa de dimineață braziliană este una relativ simplă. Ea constă, de obicei, din fructe sau diverse prăjituri ușoare care pot fi servite alături de cafea. Totuși, pot fi consumate și diverse sandvișuri cu șuncă și cașcaval sau requeijão, un fel de brânză ricotta mai cremoasă, specifică Portugaliei și Braziliei. Tot la micul dejun brazilian putem regăsi pâinea prăjită servită cu unt sau margarină. Pâinea preferată e bagheta franțuzească, denumită în portugheză Pão francês.

În ceea ce privește fructele pe care brazilienii le consumă în prima parte a zilei, cele mai comune sunt fructul de papaya, açaí, banane sau portocale, pe care le pot consuma proaspete sau le pot adăuga într-o prăjitură pentru micul dejun.

Varietăți regionale

Având în vedere întinderea vastă pe care o are Brazilia ca și teritoriu, nu e de mirare că există o preponderență pentru anumite ingrediente în fiecare zonă a țării. Spre exemplu, în partea nordică, fructele amazoniene, precum açaí, pupunha sau bacuri, domină. În partea de nord-est, este omniprezentă Mandioca, o rădăcină din amidonul căreia se prepară tapioca. Pe de altă parte, în partea de sud a țării, micul dejun preferat este unul dulce și conține pâini dulci, gem de fructe sau prăjituri. Tot în această zonă este obișnuit să fie servit ceea ce ei numesc „micul dejun colonial”. Acesta din urmă este servit, în special, în restaurante și hoteluri și este influențat de micul dejun pe care în serveau coloniștii.

Descoperă în fiecare săptămână cum arată micul dejun din diverse țări!

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *