logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Egipt

V-ați întrebat vreodată cu ce bunătățuri se desfătau egiptenii care au ridicat ditamai piramidele? Nu mă refer la faraoni, care evident trăiau în ditamai luxul și fără efort fizic, ci la sclavii care au ridicat acele monumente prin muncă fizică și alte mijloace necunoscute încă. Personal, aș fi mai interesat de mâncarea lor decât de cea a faraonilor. Oricum ar fi, probabil că nu seamănă cu mâncarea pe care o servesc ei astăzi la micul dejun.

Ceea ce vedeți și în imagine este micul dejun tradițional egiptean, un preparat denumit Foul Madamas, făcut din fasole, năut, usturoi, ou fiert, legume verzi și lămâie. Este acoperit cu ulei de măsline, ardei iute și sos de susan. Pare destul de delicios.

O trăsătură importantă nu doar pentru micul dejun, ci pentru toate mesele egiptene, este abundența legumelor. Aceasta se datorează faptului că valea și delta Nilului reprezintă o zonă extrem de favorabilă dezvoltării acestora.

În ceea ce privește băuturile, ceaiul este reprezentativ pentru Egipt, fiind considerată băutură națională.  Există mai multe soiuri de ceai: koshary (provine din nordul Egiptului); saiidi (popular în sudul țării); ceaiul verde (care nu este foarte popular, fiind introdus în țară în mijlocul anilor 1990).

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *