logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în India

Gastronomia Indiei reflectă o evoluție culinară de aproximativ 8000 de ani, ca să nu mai vorbim de multitudinea de influențe venită odată cu diferitele culturi care s-au așezat în zonă, coloniști sau chiar de diferitele religii practicate de oamenii locului pe parcursul anilor. Desigur, aceasta a fost diversificată și de diversele tipuri de sol disponibile pe teritoriul țării, în diferite regiuni ale acestuia. O mare parte din locuitorii acestei țări sunt vegetarieni, lucru datorat religiei sau influențelor culturale. Totodată, în India, consumul cărnii de vită este considerat un subiect tabu, în mare parte datorită faptului că în religia Hindusă (majoritară în Subcontinentul Indian) consideră vacile ca fiind animale sacre. În rest, dieta indienilor constă în multe leguminoase (linte, năut etc.), legume, sosuri și conserve făcute în casă și, uneori, lactate, ouă sau carne. Alături de mâncarea chinezească, bucătăria indiană se numără printre cele mai vestite din întreaga lume. Restaurantele indiene sunt întâlnite pe tot mapamondul și sunt cunoscute pentru condimentele deosebite, caracteristice acestei țări.

În ceea ce privește micul dejun, acesta este, așa cum era de așteptat, unul variat. Indienii consideră un mic dejun sănătos ca fiind esențial pentru un bun început al zilei. Aceștia preferă ceaiul sau cafeaua ca băutură care acompaniază micul dejun, însă în ceea ce privește preparatele preferate, acestea sunt bazate foarte mult pe preferințele regionale are localnicilor. Așadar, indienii din nordul țării preferă preparate precum roti (un fel de clătită umplută), parathas (pâine subțire/ lipie) și preparate cu legume, deseori acompaniate de murături din zonă și brânză proaspătă. Pe de altă parte, în vestul Indiei, micul dejun predominant este format din Dhokla (un aluat făcut dintr-un amestec de orez și năut) cu lapte, iar în sudul Indiei prima masă a zilei este formată predominant din idli și dosa (un fel de clătite), acompaniate de diverse sosuri chutney.

E interesant de știut că după-amiaza, familiile obișnuiesc să se adune la un loc pentru a servi un „mic dejun de seară”, moment al zilei similar cu ceaiul de la ora 5 din Marea Britanie.

Înainte să călătorești în India și să servești acolo micul dejun, trebuie să știi că deși o mare parte dintre indieni au preluat cultura vestică și au început să folosească tacâmuri, în mod normal mâncarea de acolo este servită fie direct cu mâna, fie cu bucăți de roti sau preparate asemănătoare, fie cu frunze de bananier curățate, care dau o aromă distinctă mâncării atunci când aceasta este așezată pe frunză când este încă fierbinte.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *