logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Japonia

Foarte mulți oameni – și mă refer aici în general la americani și europeni – confundă mâncarea japoneză cu cea chinezească. Nu-i poate învinui nimeni, dat fiind faptul că sunt destul de asemănătoare. Dar este important de știut că, de fapt, tradițiile celor două țări sunt total diferite din toate punctele de vedere, nu doar cel al bucătăriei.

Haideți să vedem așadar ce presupune cu adevărat un mic dejun japonez. Mai ales că este destul de simplu de preparat și foarte popular în această țară. Vorbim despre tofu. Chiar dacă s-ar putea ca nouă să ni se pară ciudat, tofu, servit alături de pește, orez și înmuiat în sos de soia, este un preparat extrem de apreciat la masa de dimineață japoneză.

Dar, dacă vă nimeriți în Japonia și nu vă place tofu, nu veți flămânzi. Mai sunt și alte preparate naționale care s-ar putea să vă încânte papilele gustative. Spre exemplu, există supa miso, făcută tot din tofu, ceapă verde și alte legume. Mai găsim tamagoyaki, ceea ce este practic un fel de omletă, servită alături de niște murături denumite tsukemono. Nu în ultimul rând, trebuie să amintim și de un preparat din orez, denumit okayu, simplu de gătit și foarte hrănitor.

Cel mai adesea, japonezii preferă la masa de dimineață gustul cafelei și cel al sucului de fructe.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *