Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Malaezia

Bucătăria malaeziană este una exotică și foarte diversă în ceea ce privește alimentele și numărul lor. Micul dejun nu face nici el excepție, la masa de dimineață a malaezienilor găsindu-se adeseori mai mult decât un singur fel de mâncare.

Tradiționalul mic-dejun malaezian este așa-numitul mee, denumire care reprezintă un preparat din tăiței amestecați cu ouă, legume și condimente delicioase. Dar pentru că vorbim de diversitate, iată mai jos alte preparate pe care turiștii au ocazia să le deguste în timpul călătoriei lor:

Nasi Lemak este un preparat din orez gătit în lapte de nucă de cocos, învelit în frunze de bananier, servit cu castraveți, ouă fierte și un sos iute numit sambal.

Roti Canai este nimic altceva decât un soi de pâine turtită tradițională. Se găsește cel mai des în restaurante și se poate consuma cu gemuri, dulcețuri sau miere, alături de o ceașcă de ceai.

Una dintre asemănările cu Europa este preferința pe care malaezienii o au pentru ouă. Atât acasă, cât și în restaurante, ouăle sunt foarte apreciate, datorită faptului că pot fi ușor gătite și sunt foarte hrănitoare.

Băutura tradițională a malaezienilor la micul dejun este teh tarik, făcut din ceai negru și lapte condensat. Preparatul acestei băuturi a fost ridicat la rang de artă în mijlocul băștinașilor. Există chiar diverse competiții care reprezintă o atracție turistică pentru vizitatori.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *