logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Mali

Mali este un stat african fără ieșire la mare aflat în partea de nord-vest a continentului negru. Vecinii săi sunt Algeria la nord, Niger la est, Mauritania și Senegal la vest, Coasta de Fildeș, Guineea și Burkina Faso la sud. Mali este o țară cu un trecut extrem de zbuciumat, teritoriul său trecând pe rând sub dominația Imperiului Ghana, Imperiului Mali și Imperiului Songhay.

Majoritatea populației locuiește în jumătatea sudică a țării, în apropierea de râul Niger. Localitățile sunt rurale și oamenii nu duc tocmai o viață îmbelșugată.

Bucătăria tradițională din Mali consistă în principal din mei, porumb, orezMali este un stat african fără ieșire la mare aflat în partea de nord-vest a continentului negru. sau terciuri care sunt consumate cu o varietate de sosuri. Aceste sosuri pot fi preparate cu alune, frunze de baobab sau frunze de cartof dulce. Știu că sună destul de ciudat pentru noi, dar acestea sunt ceva obișnuit prin partea locului.

Carnea și legumele sunt de regulă adăugate la aceste sosuri și servite alături de terciurile de orez, mei sau couscous. Este important însă de menționat faptul că preparatele locuitorilor variază în funcție de fiecare trib sau localitate.

Micul dejun în Mali nu diferă foarte mult de celelalte mese ale zilei. Terciurile mai sus menționate sunt nelipsite de pe mesele locuitorilor, dar rețetele după care sunt preparate sunt foarte multe.

Citește și despre micul dejun în Macedonia.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *