logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Nepal

Denumirea oficială a acestui stat asiatic este Republica Federală Democrată Nepal. Țara este situată la mare altitudine în munții Himalaya, în partea de sud a Asiei. Nepal are doi vecini: India la sud și China la nord. Nepal este un stat mic, dar care a profitat din plin de cei doi uriași vecini, de la care a împrumutat multe cunoștințe de-a lungul timpului.

Nepal este o țară care se luptă cu probleme economice în prezent, motiv pentru care mâncarea bucătăriei tradiționale nu este foarte sofisticată. Mulțimea restaurantelor pe care le poți întâlni în Nepal oferă o varietate mare de mâncăruri internaționale, dar acestea sunt de regulă prea scumpe pentru locuitorii țării, fiind consumate în principal de turiști.

Bucătăria tradițională nepaleză a fost influențată, într-o mică măsură, de teritoriul Tibetului (cucerit de China), dar influențele principale vin din interiorul Nepalului, ceea ce este admirabil la o țară mică, înghesuită între cei doi giganți asiatici.

Micul dejun tradițional, consumat de locuitorii nepalezi care încep munca devreme, constă într-o ceașcă de ceai (originar din India) și terci de orez. Turiștii pot avea parte de mic-dejunuri mai bogate, care pot conține clătite cu banane, șuncă, ouă, asole, pâine toast, unt, suc și cafea. Se mai întâlnesc salate și cereale. Toate acestea vin, repet, la un preț pe care cei mai mulți locuitori din Nepal nu și-l permit.

În ceea ce privește băutura, ceaiul și cafeaua, mai sus menționate, sunt cele mai populare în această țară asiatică.

Citește și despre micul dejun în Mauritius.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *