logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Nicaragua

Nicaragua se află în America Centrală, fiind cea mai mare țară din această regiune. În ciuda mărimii sale însă, Nicaragua are cea mai mică densitate de locuitori din America Centrală. Vecinii săi sunt Honduras la nord, Costa Rica la Sud, Oceanul Pacific la vest și Marea Caraibelor la est.

Numele țării reprezintă o îmbinare a cuvântului Nicarao (numele dat de tribul indigen Nahuatl) și cuvântul ”agua”, introdus de spanioli datorită numeroaselor lacuri din regiune.

Bucătăria tradițională din Nicaragua reprezintă o îmbinare între influențele indigene ale tribului Nahuatl, între cele spaniole și creole. Principalul aliment întâlnit în Nicaragua, la fel ca în majoritatea statelor din regiune, este porumbul. Acesta este ingredientul principal în preparate tradiționale precum nacatamal sau indio vioja, dar și în băuturi precum pinolillo sau chicha.

Alte alimente des întâlnite, pe lângă porumb, sunt orezul, fasolele, fructele (mango, papaya, banana etc) și legumele (jocote, grosella, minbro etc) autohtone.

Micul dejun tradițional din Nicaragua conține de obicei ouă, brânză, orez și frunze dulci de manioc. La toate acestea se adaugă pâinea proaspătă sau tortilla din porumb. În ceea ce privește băuturile, micul dejun este acompaniat cel mai des de către sucurile de fructe proaspete sau de cafea.

Citește și despre micul dejun în Nepal.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *