logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Niger

Niger (a nu se confunda cu Nigeria) este un stat african aflat în partea de vest a continentului. Niger nu are ieșire la mare și se învecinează în sud cu Nigeria și Benin, în vest cu Burkina Faso și Mali, în nord cu Algeria și Libia și în est cu Ciad. Teritoriul țării este locuibil numai în partea de sud, deoarece circa 80% din suprafață este dominată de deșerturile Sahara și Sahel, conform Wikipedia.

Bucătăria tradițională din Niger reflectă foarte multe influențe africane ale țărilor din jur. Acest lucru înseamnă că vei descoperi foarte multe condimente în preparatele autohtone. Printre alimentele cel mai des consumate de către locuitori se numără carnea, legumele, sosurile, meiul, orezul, maniocul, porumbul și fasolele.

Mâncarea în Niger depinde foarte mult de ploile care udă pământul, ținând cont de faptul că principala sursă de hrană a locuitorilor o reprezintă agricultura.

Micul dejun în Niger nu se deosebește foarte mult de celelalte mese ale zilei, dacă luăm în considerare sărăcia din această țară africană. De obicei, cel mai frecvent preparat întâlnit la masa de dimineață este salata de legume (simbol culinar în Niger), acompaniată de tocăniță și/sau terci de mei, orez etc.

Rareori vei întâlni la masa de dimineață cafea sau altă băutură în afară de apă. În zonele rurale chiar și apa este o raritate, lipsa ei fiind una dintre problemele majore cu care se confruntă populația.

Citește și despre micul dejun în Noua Zeelandă.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *