logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Nigeria

Nigeria este țara cu cel mai mare număr al populației de pe continentul african. Statul, denumit oficial Republica Federală Nigeria, se află în partea de central-vestică a Africii. Vecinii săi sunt Benin la vest, Ciad și Camerun în est și Niger la nord. În ciuda faptului că are la dispoziție o rezervă importantă de petrol, Nigeria este o țară destul de săracă, motiv pentru care turismul nu funcționează foarte bine.

Dacă totuși vei ajunge în Nigeria, asigură-te că vei gusta din preparatele tradiționale. Bucătăria tradițională nigeriană cuprinde sute de preparate adunate de la diferitele grupuri de populație de pe teritoriul țării. Vei întâlni foarte multe condimente în fiecare preparat, iar în special supele și ciorbele sunt acompaniate mereu de ardei iuți.

Orezul este un aliment foarte des folosit în bucătăria nigeriană, stând la baza mai multor preparate tradiționale. Fasolea și carnea completează lista de alimente care nu lipsesc aproape niciodată de pe mesele localnicilor, mai ales în zonele urbane.

În ceea ce privește micul dejun, mesele de dimineață în Nigeria sunt de regulă rapide și foarte ușoare. Localnicii de obicei mănâncă ceea ce pot încropi rapid din alimentele de prin casă, înainte de a ieși la muncă. Uneori, micul dejun este complet ignorat. Chiar și așa, există câteva preparate care sunt întâlnite la masa de dimineață în unele zone. Dintre acestea, amintim masa, sinasir, yam și ogi.

Micul dejun este mereu acompaniat de fructe proaspete, suc sau cafea, depinzând, repet, de regiunea în care te afli.

Citește și despre micul dejun în Olanda.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *